‘Franse president doet vergeefse poging bij Real Madrid voor olympische deelname Mbappé’

22 mei 2024, 15:43
Foto: © Imago

De Franse president Emmanuel Macron heeft dinsdag een vergeefse poging gedaan om Kylian Mbappé alsnog los te weken voor deelname aan de Olympische Spelen in Frankrijk. Volgens RMC Sport heeft de president aan Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez gevraagd of de hoogstwaarschijnlijke nieuwe werkgever van de Franse topspits hem af wil staan voor dit mondiale multisportevenement.

Zowel Macron als Pérez waren dinsdag aanwezig bij een feest in Parijs ter ere van het 120-jarige jubileum van de FIFA. Tijdens dit evenement zou de president van Frankrijk de stoute schoenen hebben aangetrokken en bij de voorzitter van Real Madrid hebben aangegeven dat het van groot (Frans) belang is dat Mbappé kan deelnemen aan het olympisch voetbaltoernooi in Parijs.

Artikel gaat verder onder video

Peréz zou Macron hebben laten weten het niet te zien zitten om de spits af te staan voor de Olympische Spelen, die plaatsvindt van 26 juli tot en met 11 augustus. De Olympische Spelen worden door de FIFA niet erkend als internationaal voetbalevenement, waardoor clubs zelf mogen bepalen of zij hun spelers wel of niet afstaan.

Mbappé maakte onlangs bekend te vertrekken bij Paris Saint-Germain en gaat volgens diverse media een lucratief contract tekenen bij Real Madrid. Volgens RMC Sport wordt de radiostilte over Mbappé beëindigd na de Champions League-finale van Real Madrid tegen Borussia Dortmund. Deze is op zaterdag 1 juni op Wembley.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen