Jansma: ‘Ik ga iets geks zeggen: ik ben fan en verwacht hem in de basis op het EK’

16 mei 2024, 17:41
Foto: © FCUpdate

Kees Jansma vindt dat Donyell Malen hoe dan ook moet spelen op het Europees Kampioenschap. De voormalig perschef van Oranje is groot fan van de aanvaller van Borussia Dortmund en denkt dat hij de ploeg van Ronald Koeman kan helpen om verder te komen in het toernooi.

“Ik ga iets heel geks zeggen, maar ik ben fan van Malen”, geeft Jansma aan in gesprek met FCUpdate.nl. “Daar zijn er niet zo gek veel van, geloof ik, maar ik wel. Ik vind hem opportunistisch, ik vind hem snel, ik vind hem lichamelijk sterk, hij kan goals maken. Hij heeft nu een periode bij Dortmund dat hij niet helemaal eerste keuze is, maar ik verwacht zo’n jongen tijdens een eindtoernooi. Ik verwacht dat de coach hem opstelt, dus bij dezen, en ik verwacht van die jongen ook veel.”

Artikel gaat verder onder video

Toch denkt Jansma dat ook de andere aanvallers een duit in het zakje kunnen doen. “We hebben best aardige aanvallers hoor”, gaat hij verder. “Met Cody Gakpo erbij en noem maar op. Dus op een goede manier bij de laatste acht, dat zou ik goed vinden. Daar kan ik mee leven.”

Jansma denkt dat Koeman naast Malen nog twee andere spelers altijd moet opstellen. “Virgil van Dijk. Ik ben niet de allergrootste fan van Virgil van Dijk, ik vind dat hij te gemakkelijk speelt. Maar hij is een enorme persoonlijkheid die, als hij zich inspant, nog nadrukkelijker aanwezig kan zijn. Die hebben we nodig achterin. We hebben ook het voetbal nodig middels Frenkie de Jong. Die andere twee middenvelders, we hebben genoeg goede spelers die defensief en ook nog eens iets goeds met de voeten kunnen. Maar iets extra’s, dat vind ik toch Frenkie de Jong”, besluit hij.

Bekijk het volledige interview met Kees Jansma, waarin hij bijzondere anekdotes vertelt over de hoofdtoernooien met Oranje, via ons YouTube-kanaal.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Koeman geeft hoop niet op: ‘Verwachting is dat hij fit kán zijn’

Ronald Koeman heeft nog altijd goede hoop dat Frenkie de Jong op tijd fit is voor het Europees Kampioenschap.

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen