Erik ten Hag deelt live op televisie dodelijke sneer uit aan Roy Keane

25 mei 2024, 20:21
Foto: © ITV Sport

Erik ten Hag heeft dankzij de 1-2 overwinning van Manchester United op Manchester City in de finale van de FA Cup weer wat kleur op de wangen. Na afloop stak hij ten overstaan van Roy Keane de draak met de trainerscarrière van laatstgenoemde.

Ten Hag schoof na de gewonnen finale voor de camera van ITV Sport aan bij analisten Keane en Joleon Lescott. Keane is een fervent criticaster van Ten Hag, maar de Nederlandse coach zag zijn kans na de FA Cup-triomf schoon om Keane te confronteren met diens eigen trainerscarrière.

Artikel gaat verder onder video

“Jij hebt moeite gehad met het managen van een team”, zei Ten Hag tegen de oud-topvoetballer van onder meer United. Keane reageerde sportief op de uitbrander: “Ik heb de Championship gewonnen met Sunderland. Gun me wat complimenten, kom op. Wees niet te hard voor me.”

Keane ging nadat hij zijn actieve spelersloopbaan beëindigde in 2006 als manager aan de slag bij Sunderland. Hij kende een verbluffend debuutjaar, door the Black Cats naar het kampioenschap in de Championship en daarmee promotie naar de Premier League te leiden. 

Daarna ging het echter bergafwaarts met de trainerscarrière van Keane: hij vertrok in 2008 zelf bij Sunderland en werd in 2011 na amper twee jaar ontslagen door Ipswich Town. Sindsdien was hij nog assistent-trainer bij Ierland, Aston Villa en Nottingham Forest, alvorens hij zich op het vak van analist stortte. 

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Frank de Boer geeft advies aan Ronald Koeman: 'Hij is fantastisch en moet mee naar het EK'

Frank de Boer weet wie Ronald Koeman zeker moet meenemen naar het EK in Duitsland.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen