Mark van Rijswijk in shock: Rob Dieperink en Allard Lindhout zitten ‘te tukken’ na moordaanslag

25 mei 2024, 17:35   Bijgewerkt: 25 mei 2024, 20:29
Foto: © ESPN

De arbitrage heeft zaterdag voor onbegrip gezorgd aan het einde van de eerste helft tussen FC Emmen en NAC Breda in de play-offs om promotie en degradatie. Dominik Janosek beging een spijkerharde overtreding op Mike te Wierik, maar scheidsrechter Rob Dieperink vond die overtreding niet meer dan geel waard en raadpleegde zelfs het videoscherm niet.

Janosek zette zaterdag in de 43ste minuut bij een 0-2 voorsprong voor NAC een snoeiharde tackle in op Te Wierik. De middenvelder van FC Emmen plaatste zijn noppen vol op de enkel van de verdediger van FC Emmen, terwijl de bal al weg was. Te Wierik ging kermend van de pijn naar de grond en bleef lange tijd liggen.

Artikel gaat verder onder video

Dieperink stond met zijn neus boven op de situatie toonde meteen geel voor Janosek. Commentator Mark van Rijswijk schrok overduidelijk van de herhaling toen deze werd getoond door ESPN en rekende erop dat Dieperink de hulp zou inschakelen van videoscheidsrechter Allard Lindhout. “Dit is, zou je zeggen, een extra blik waard. En die extra blik kan Janosek wel eens rood gaan opleveren. Dit is een smerige overtreding”, zei Van Rijswijk bij het zien van de herhaling

Vervolgens kwam echter vrij snel de bevestiging dat Lindhout de situatie had beoordeeld en Dieperink niet naar het VAR-scherm zou roepen. “Ik heb begrepen dat er in Zeist niet meer naar wordt gekeken: dát kan niet! Je zou toch zeggen dat Dieperink hier toch een extra blik voor nodig heeft. Het zijn van die merkwaardige beslissingen. Waarom de VAR nu al heeft besloten dat geel volstaat… Het is on-be-grij-pe-lijk”, aldus Van Rijswijk. “Er zijn mensen die zeggen: schaf de VAR maar af. Als je toch lekker zit te tukken, kun je het net zo goed afdoen als VAR”, besluit de commentator cynisch. 

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Koeman geeft hoop niet op: ‘Verwachting is dat hij fit kán zijn’

Ronald Koeman heeft nog altijd goede hoop dat Frenkie de Jong op tijd fit is voor het Europees Kampioenschap.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Derk62
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Moord aanslag?????

Copa
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Als dit geen rood is hoef je nooit meer rood te geven. Die knaap komt in en draait zijn voet, zo kan je NOOIT een aanwezige bal raken. Nog los van het feit dat de bal al weg was. Nac wel beter, Ik snap Feyenoord niet dat ze van Gastel niet benaderen en Nac is blij dat ze hem hebben gehouden

Klantenservice
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

De incompetentie van de Nederlandse arbitrage is weer bizar...

pauldevries
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Janosek probeert de bal te blokkeren in de lucht, daar slaagt hij niet in en daarna zet hij zijn voet op de grond, wat altijd gebeurt nadat je je voet hebt opgetild. Helaas stond daar de voet en enkel van te Wierik. Ik ga er vanuit dat dit de uitleg is waarom het geel is en niet 100% zeker rood.

gtsb
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Tuurlijk rood ,slechte beslissing zeker. Alleen heb ik wel moeite met meneertje v rijswijk. De slechtste verslaggever van nederland . Altijd zo overdreven .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen