Ronald de Boer noemt zwakke Oranje-schakel ‘een verademing’, Jack van Gelder reageert kritisch

25 juni 2024, 22:34
Foto: © Imago

Ronald de Boer is na het verlies van het Nederlands elftal tegen Oostenrijk (2-3) met een opvallend compliment op de proppen gekomen voor Jerdy Schouten. De oud-voetballer en analist noemt de middenvelder van PSV en Oranje na afloop ‘een verademing’.

Schouten speelde dinsdag een zwakke wedstrijd tegen Oostenrijk. Hij werd door Pierre van Hooijdonk onder meer bekritiseerd vanwege zijn rol bij de 1-2 van Oostenrijk, waarbij Schouten volgens de analist onvoldoende ‘ziel en zaligheid’ toonde om de voorzet van Florian Grillitsch op doelpuntenmaker Romano Schmid onschadelijk te maken.

Artikel gaat verder onder video

Schouten mag dan met zijn sportieve prestaties tegen Oostenrijk weinig indruk gemaakt hebben, zijn interview na afloop voor de camera van NOS zorgt voor veel bewondering bij Ronald de Boer. “We kregen de druk er niet op. Daardoor werd het veld heel groot en daar maakten zij optimaal gebruik van. Het stond tactisch niet goed. We hebben heel veel behandeld voor de wedstrijd, maar we kregen de druk er niet op”, duidde Schouten de wedstrijd onder meer.

“Jerdy Schouten, wat een verademing. Zo duidelijk waar het probleem lag”, reageert De Boer via X op de analyse van Schouten. “De ploeg heeft altijd de intentie om volle bak te gaan, maar als je steeds te laat bent omdat je verkeerd staat, dan lijkt het alsof dat je er niets aan doet”, schrijft de analist, die zich afvraagt of aanvoerder Virgil van Dijk ‘misschien moet opstaan’ bij Oranje.

Televisiepersoonlijkheid Jack van Gelder reageert kritisch op het bericht van Ronald de Boer: “Hij stond zelf bij tweede en derde tegengoal te slapen”, aldus Van Gelder. “Dat heeft toch niets met zijn analyse te maken. Die was helder en duidelijk”, verduidelijkt Ronald de Boer.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van Hanegem suggereert complottheorie na Nederland - Frankrijk

Willem van Hanegem komt met een opvallende reactie na de wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk.

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Mike
Link gekopieerd!
  8
  + 1
avatar

Van Dijk opstaan.. die man is al jaren geen leider. Goede verdediger maar geen leider.

Voetbalfan
Link gekopieerd!
  13
  + 1
avatar

Waar haalt de Boer dit in vredes naam vandaan? Was zeker mede- verantwoordelijk voor 2 goals. Slap voetbal, bijna geen duels gewonnen. Geef mij het voetbal van Bosz en Slot maar.

Klantenservice
Link gekopieerd!
  22
  + 1
avatar

Lees het artikel en de tweet nog een keer. De Boer heeft het niet over zijn spel. Hij zegt nergens dat hij goed gevoetbald heeft. Hij heeft het puur over de analyse van deze speler direct na de wedstrijd. Dat die analyse precies aankaart waar het probleem lag. Staat dus echt volledig los van zijn spel en de punten die je aankaart.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen