"Jonge defensie niet zorgelijk, vanwege mijn visie"

16 november 2013, 09:14   Bijgewerkt: 16 november 2013, 12:26

Zaterdagmiddag oefent het Nederlands elftal om 13.15 uur tegen Japan, in Genk. Met de wedstrijd tegen de Japanners bereidt Oranje zich voor op het WK in Brazilië. Bondscoach Louis van Gaal gaat in op het proces waarin Oranje zich bevindt en is van mening dat het niet problematisch hoeft te zijn dat de Nederlandse selectie vrij jong van aard is.

Tegen Japan zal Oranje aantreden met Daley Blind (23), Ron Vlaar (28), Stefan de Vrij (21) en Daryl Janmaat (24) in de achterhoede, terwijl de defensieve concurrentie veelal nog jonger is. Het gebrek aan ervaring hoeft Oranje niet op te breken, denkt Van Gaal: "Vanwege mijn visie. Verdedigen doe je met het hele team. Als dat goed gebeurt dan zijn wij als Nederlands elftal heel moeilijk te kloppen", zo stelt Van Gaal volgens Telesport, in aanloop naar het duel tegen Japan.

De Oranje-bondscoach maakt hierbij de vergelijking met onze zuiderburen: "Incasseerde België met zijn ervaren topverdedigers niet twee doelpunten tegen Colombia? Onze jonge, onervaren verdediging heeft een fantastische WK-kwalificatiecyclus achter de rug, waarin we weinig doelpunten tegen kregen. Ik ben in tegenstelling tot de buitenwacht niet negatief over onze defensie.”

Het gaat volgens Van Gaal niet om ervaring als zodanig, maar om de wijze waarop de desbetreffende speler speelt. Ervaring is maar een gegeven, vindt de bondscoach: "Iemand van achttien jaar kan meer ervaring hebben dan een speler van dertig jaar met twee WK’s achter de rug. Als die jonge jongen voetbalt volgens mijn visie en die oudere niet, dan heb ik niets aan de ervaring van zo’n oudere speler. Sommige spelers hebben ervaring in het honderd keer verkeerd doen.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen