"We hebben het geloof teruggegeven aan Nederland"

20 juni 2014, 22:46   Bijgewerkt: 20 juni 2014, 22:52

In acht dagen tijd is de stemming rond Oranje 180 graden gedraaid. Voor vertrek naar Brazilië gaven de meeste Nederlanders geen cent voor de kansen van de jonge selectie van bondscoach Louis van Gaal, maar na de overwinningen op Spanje en Australië staat het land op zijn kop. Dat heeft ook aanvoerder Robin van Persie gemerkt. "Het geloof in het land was er niet, maar nu weer wel. Dat maakt ons trots"

Van Persie schoof vrijdag, samen met Ron Vlaar, aan voor een persconferentie. De meeste buitenlandse journalisten wilden vooral weten hoe Van Persie het toernooi tot dusver beleeft en de spits werd ook weer gevraagd naar zijn fraaie doelpunt tegen Spanje. "Het was een geweldige goal", zei hij nogmaals. "Maar het belangrijkste was het moment waarop het doelpunt viel. We stonden achter en kwamen door die goal terug in de wedstrijd. Dat is voor mij belangrijker dan de schoonheid van een treffer. Of ik topscorer van het WK wil worden? Natuurlijk, waarom niet? Maar het belangrijkste is om als land goed te presteren en ver te komen."

De aanvoerder van Oranje vindt het mooi om te merken hoe het WK nu leeft in Nederland. "Voordat het WK begon, was er in het land weinig geloof in een goede afloop. Nu weer wel. Het maakt ons trots dat we het geloof hebben teruggegeven aan de supporters in het land. Heel Nederland staat achter ons, dat is geweldig."

Niet alleen bij fans, ook bij spelers van Oranje groeit het vertrouwen. "Natuurlijk", zei Ron Vlaar. "We hebben in aanloop naar dit WK keihard gewerkt, we zijn al sinds begin mei bezig. We weten waartoe we in staat zijn en door de overwinningen op Spanje en Australië is het geloof alleen maar toegenomen. Ook de wedstrijd tegen Australië heeft me een enorm goed gevoel gegeven. We manier waarop we terugkwamen, was geweldig."

Een kritische noot had de verdediger nog wel. "Feit is wel dat we bal sneller rond moeten laten gaan, dat was het probleem in de eerste helft tegen Australië. We hadden om die reden moeite om de vrije man te vinden, maar daarop wordt nu veel gehamerd. De wedstrijd tegen Chili wordt weer een nieuwe uitdaging voor ons, dat is een heel sterke ploeg. Maar we kijken ernaar uit en willen winnen. Dat is altijd zo, ongeacht de tegenstander."

Hoe Oranje gaat spelen tegen Chili, is nog niet duidelijk. Zeker is dat Van Persie ontbreekt wegens een schorsing en Bruno Martins Indi aan de kant blijft. "Het gaat goed met hem, hij heeft vandaag alweer wat gefietst. Laten we hopen dat hij snel weer aan kan sluiten", zei Van Persie over de jonge verdediger, die minimaal een week nodig heeft om te herstellen. De afwezigheid van Martins Indi en de goede tweede helft tegen Australië zou voor Oranje aanleiding kunnen zijn om over te stappen op 4-3-3, maar van Vlaar hoeft dat niet. "Dat moeten we aan de coach overlaten. Van mij hoeft het niet, ik heb er geen problemen mee om 5-3-2 te blijven spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen