Oranje oefent ook in afsluitende training op 4-3-3

22 juni 2014, 18:23

Het kon op basis van de vorige trainingssessie ook al geconcludeerd worden, maar op basis van de afsluitende training voor de confrontatie met Chili lijkt bondscoach Louis van Gaal lijkt definitief te kiezen voor het 4-3-3 systeem, de formatie die karakteristiek is voor de Nederlandse school.

Vooral de schorsing van Robin van Persie voor het duel met de Chilenen heeft de nodige consequenties voor de startopstelling van Nederland. Jeremain Lens lijkt door de absentie van de topschutter van Oranje in het centrum van de voorhoede geposteerd te staan. Lens zal geflankeerd worden door Arjen Robben - die de aanvoerdersband zal dragen - en Dirk Kuyt, die respectievelijk als rechts- en linksbuiten zullen fungeren.

Wesley Sneijder, Georginio Wijnaldum en Nigel de Jong lijken het middenveld van Oranje te vormen. De Jong moest drie dagen lang verstek laten gaan op de groepstrainingen van Nederland, aangezien hij een knietje in zijn linkerbovenbeen kreeg tegen Australië. Daryl Janmaat, Stefan de Vrij, Ron Vlaar en Daley Blind moeten het achterin dicht houden tegen Chili. Bruno Martins Indi is nog niet inzetbaar.

Nederland en Chili hebben tot dusver allebei zes punten verzameld, waardoor de uitslag van de wedstrijd van morgen (maandag) zal uitwijzen wie de groepsfase als winnaar afsluit. De wedstrijd begint om 18.00 uur Nederlandse tijd.

Van Gaal was op de persconferentie voorafgaand aan de clash met Chili overigens niet echt te spreken over de rol van de Nederlandse media. "Altijd weten de Nederlandse media tijdens de besloten training wel iets te vinden, dat helpt niet voor ons", sprak de bondscoach.

Vermoedelijke opstelling Oranje tegen Chili

Cillessen; Janmaat, De Vrij, Vlaar, Blind; De Jong, Wijnaldum, Sneijder; Robben, Lens, Kuyt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen