Het rapport van het Nederlands elftal tegen Chili

24 juni 2014, 08:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Drie gespeeld, negen punten. En een doelsaldo van tien voor en drie tegen. Er valt nog veel aan te merken op het spel van het Nederlands elftal, maar de resultaten zijn crescendo. Tegen Chili won Oranje met 2-0, waardoor het als eerste geëindigd is in Groep B en zondag in de achtste finale tegen Mexico speelt. En dat is, hoe je het ook wendt of keert, verdomd knap. De rapportcijfers van de derde WK-wedstrijd van Oranje.

Jasper Cillessen: 6

Niet één keer heeft Jasper Cillessen Oranje op de been hoeven houden. De enige kansjes die Chili voor rust kreeg, gingen over. Na de pauze speelde de keeper met vuur toen hij een duel aanging met Alexis Sanchez, maar het liep goed af. Het meevoetballen blijft wel een verbeterpunt.

Daley Blind: 6

Geen opvallende wedstrijd van de Ajacied. Hij schoof door het ontbreken van Bruno Martins Indi vaak wat meer naar het centrum en deed geen gekke dingen.

{image[295926][right-half][]}Ron Vlaar: 7

'Ron Beton' is in alle opzichten de leider van deze Oranje-defensie. Hij straalt vertrouwen uit en is niet te beroerd om tegenstanders te intimideren. Vlaar heeft zichzelf de afgelopen jaren enorm ontwikkeld en hij mag er trots op zijn dat deze defensie, onder zijn leiding, de nul hield.

Stefan de Vrij: 6

Een verdediger staat er om te verdedigen, dat is zijn vak. Dat Chili geen enkele kans kreeg, is dus ook een compliment aan Stefan de Vrij waard. Maar opbouwend blijft het allemaal wat wankel en onzeker, waardoor Oranje vooral in de eerste helft nauwelijks aan voetballen toekwam.

Daryl Janmaat: 6,5

Eindelijk deed de rechtsback eens wat hij dit seizoen bij Feyenoord al zo vaak deed: een bijdrage leveren aan een doelpunt. Zijn assist bij de 1-0 van Leroy Fer was piekfijn en perfect op maat. Offensief liet Janmaat de afgelopen duels te weinig zien, hopelijk is deze assist voor hem aanleiding om zich wat meer te laten gelden op het veld. Tot dusver oogde hij wat timide.

Er wordt soms lacherig gedaan om Dirk Kuyt, maar iedere voetballer in Nederland zou een voorbeeld aan de Katwijker moeten nemen. Hij knokt voor iedere meter en speelde, als aanvaller, een knappe wedstrijd als linksback. Hij liep zó veel, dat zelfs bij de doorgaans onvermoeibare Kuyt in de slotfase de kramp erin schoot. Hij haalde, zoals altijd, het maximale eruit.

Nigel de Jong: 7

Georginio Wijnaldum: 5,5

Na twee invalbeurten mochten de PSV'er tegen Chili in de basis starten. Helemaal tevreden over zijn optreden zal hij niet zijn, zijn stempel op de wedstrijd kon Wijnaldum niet drukken. Vooral in balbezit was het allemaal net te weinig, al verzaakte hij verdedigend geen moment.

Wesley Sneijder: 6

Redelijke wedstrijd van Sneijder. Niet beslissend in aanvallend opzicht, de doelpunten vielen pas nadat hij gewisseld was, maar de middenvelder voerde zijn taken uit en leed weinig balverlies. Toch wordt het tijd voor een doelpuntje van Sneijder. Komende zondag zou daar een mooi moment voor zijn.

Arjen Robben: 7,5

Jeremain Lens: 5

Eindelijk mocht hij een keer starten, de man die in 2013 als enige international tijdens iedere wedstrijd van Oranje in actie kwam. Lens hoopte dit toernooi op een basisplek, maar viel mede door het nieuwe systeem buiten de boot. Tegen Chili kreeg hij de kans om het ongelijk van Van Gaal te bewijzen, maar daar slaagde hij niet in. Memphis Depay lijkt hem definitief voorbij in de pikorde.

Memphis Depay: 7,5

Leroy Fer kwam een kwartier voor tijd in de ploeg voor Sneijder. Hij opende de score met een prima kopbal en kan dus terugkijken op een geslaagde invalbeurt, maar zijn optreden was te kort voor een beoordeling. Hetzelfde geldt voor Terence Kongolo, die in de slotfase in de ploeg kwam voor Kuyt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen