Het rapport van het Nederlands elftal tegen Mexico

30 juni 2014, 10:00

"Het kan niet altijd makkelijk gaan", zei Daley Blind na afloop van de wedstrijd tussen Nederland en Mexico. Makkelijk ging het zeker niet, tot drie minuten voor tijd leek Oranje af te stevenen op uitschakeling. Maar de ploeg bleef vechten en geloven in een goede afloop en kreeg door doelpunten van Wesley Sneijder en Klaas-Jan Huntelaar loon naar werken. De rapportcijfers van opnieuw een prachtige WK-dag.

Jasper Cillessen: 7

Het ging soms wat onorthodox, maar dat maakt niet uit. In de fase waarin Oranje niet goed speelde, de eerste helft, was Jasper Cillessen scherp en voorkwam hij een Mexicaans doelpunt. Op het schot van Giovani dos Santos, de 0-1 voor Mexico, was de doelman van Ajax kansloos.

Dirk Kuyt: 7,5

Hij begon als linksback, werd daarna rechtsback, ging in de slotfase in de spits spelen en stond na de 2-1 van Huntelaar weer even kort rechtsback. Dirk Kuyt was overal in Fortaleza en bleek verdedigend sterk, hij voorkwam meerdere keren dat een Mexicaan de bal voor kon geven. Robin van Persie noemde Kuyt na afloop een voorbeeld voor alle voetballers en zo is het ook.

Daley Blind: 6,5

Begon als linker centrale verdediger, maar schoof al na tien minuten door naar het middenveld. Kwam daar wat tekort en zag er niet goed uit bij het doelpunt van Mexico. Blind of Nigel de Jong als controleur op het middenveld, dat scheelt een slok op een borrel.

{image[296097][right-half][]}Ron Vlaar: 7,5

Met de grote teen van zijn voet voorkwam Vlaar voor rust dat Hector Herrera een grote kans op de 0-1 ging krijgen. Vlaar gaf opnieuw alles en verdedigde prima, zoals eigenlijk dit hele WK.

Stefan de Vrij: 7

Ook De Vrij was 'gewoon' weer goed. Het blijft knap hoe goed de Feyenoorder, met amper internationale ervaring, zich staande houdt op dit niveau. Doet verdedigend heel weinig verkeerd en maakte bijna de 1-1, maar de Mexicaanse doelman en de paal voorkwamen zijn tweede doelpunt van dit toernooi.

Paul Verhaegh: 5

Hij stond opgesteld omdat Van Gaal ontevreden was over het spel van Oranje in balbezit, maar Paul Verhaegh liet geen moment zien dat hij daarin beter is dan Daryl Janmaat. Bovendien was Verhaegh verdedigend zwak, hij werd een aantal keer eenvoudig voorbij gelopen.

{image[296098][right-half][]}Nigel de Jong: –

Helaas kunnen we De Jong geen beoordeling geven, hij viel al na negen minuten uit met een blessure. Het is te hopen dat het meevalt, want hij is enorm belangrijk voor Oranje.

Georginio Wijnaldum: 6

Je blijft je dit WK toch afvragen hoe goed het Nederlands elftal wel niet was geweest met Kevin Strootman erbij. Wie er ook speelt op 'zijn' positie, Jonathan de Guzman of Georginio Wijnaldum, het blijft magertjes. Tegen Mexico was Wijnaldum voor rust erg kwetsbaar, na de pauze herstelde hij zich.

Wesley Sneijder: 6,5

Het was niet zijn wedstrijd, tot de 88ste minuut had Wesley Sneijder weinig ballen echt goed geraakt. Maar ja, toen kwam de 88ste minuut. Die ene knal, dat ene doelpunt, was goud waard. Daarom toch nog een redelijk rapportcijfer, ondanks een (te) magere wedstrijd.

Arjen Robben: 8

Robin van Persie: 6

Eén keer was Van Persie zichtbaar voor het doel van Mexico, toen hij de bal met de punt van zijn schoen aannam en vanuit de draai naast en over schoot. Verder was zijn bijdrage beperkt en de spits werd een kwartier voor tijd vervangen door Klaas-Jan Huntelaar, die het goudhaantje werd.

Bruno Martins Indi: 7,5

Memphis Depay: 7

Het kan niet iedere keer feest zijn. Tegen Australië en Chili was Memphis Depay als invaller enorm belangrijk voor Oranje, nu niet. Niet al zijn acties lukten, maar toch is het duidelijk dat Oranje met de PSV'er een geweldig wapen achter de hand heeft. Wat hij ook doet, zijn acties zijn altijd dreigend.

{image[296112][right-half][]}Klaas-Jan Huntelaar: 8

Een kwartiertje speelde Huntelaar maar, dat is eigenlijk te kort voor een beoordeling. Maar als je in die korte tijd zo belangrijk bent, met een assist op Wesley Sneijder en een benutte strafschop, verdien je een prachtig cijfer. Het is de spits van Schalke 04, die zo weinig aan spelen toekomt bij Oranje, van harte gegund.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen