Botteghin zet krabbel onder nieuw contract bij Feyenoord

15 november 2017, 17:40   Bijgewerkt: 15 november 2017, 18:07

Eric Botteghin heeft zijn contract bij Feyenoord met een jaar verlengd. De verdediger ligt nu tot medio 2020 vast in De Kuip, zo meldt de landskampioen woensdagmiddag. De dertigjarige Braziliaan speelt sinds de zomer van 2015 in het shirt van Feyenoord.

Botteghin is herstellende van een kruisbandblessure. De gesprekken over contractverlenging waren al vóór zijn blessure opgestart. "We zijn heel blij met de contractverlenging van Eric. We zien hem als een heel belangrijke teamspeler, die door zijn onverzettelijkheid en topsportmentaliteit fantastisch bij Feyenoord past", licht technisch directeur Martin van Geel toe op de officiële kanalen van de Rotterdammers.

Afgelopen maand zat Botteghin met zijn gezin in zijn vaderland. Daar begon hij zijn eerste deel van zijn revalidatie. Momenteel is hij weer op de club, waar de medische staf van Feyenoord hem verder begeleidt in zijn herstel. "Ook bij de medische staf is er geen enkele twijfel dat Eric minimaal zijn oude niveau weer zal halen."

Van Geel vervolgt: "Voor hem was het goed om de afgelopen tijd even in een andere omgeving te zijn. In Brazilië stond hij continu in contact met onze medische staf en heeft hij keihard gewerkt om de eerste stappen te zetten op weg naar volledig herstel. Eric is een echte prof en met dit nieuwe contract spreken wij het volste vertrouwen in hem uit."

In het kampioensjaar vormde Botteghin een ijzersterk centraal duo met Jan-Arie van der Heijden, die ook in de lappenmand zit. "Ik voel me thuis bij deze club", aldus Botteghin.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen