Feyenoord en Malacia akkoord over nieuw meerjarig contract

4 april 2018, 11:18

Feyenoord en Tyrell Malacia hebben een principeakkoord bereikt over een nieuw contract. De achttienjarige linksback tekent bij tot medio 2023, meldt de landskampioen woensdag. Zijn huidige verbintenis loopt tot de zomer van 2019.

"Het vastleggen en verlengen van contracten van zelf opgeleide spelers blijft speciaal. Ik ben blij dat we Tyrell hebben kunnen toevoegen aan dit rijtje", zegt technisch directeur Martin van Geel op de website van Feyenoord. "Tyrell heeft specifieke kwaliteiten waarmee hij kan uitgroeien tot een veelzijdige linksback, waar we zowel verdedigend als aanvallend veel plezier aan kunnen beleven."

Malacia ondertekent later deze woensdag officieel zijn contract. Het jeugdproduct debuteerde dit seizoen in het Champions League-duel met Napoli voor Feyenoord. Malacia heeft inmiddels al negen Eredivisie-wedstrijden in de benen. Van Geel: "Hij is voor zijn leeftijd fysiek sterk en legt enorm veel energie en werklust in zijn spel. Tyrell is een mooi voorbeeld van hoe Feyenoord Academy de spelers graag aflevert aan het eerste elftal."

Feyenoord bereikte vorige week een principeakkoord met Dylan Vente.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen