Officieel: Zoet blijft PSV trouw en verlengt zijn contract

20 juli 2018, 15:01   Bijgewerkt: 20 juli 2018, 15:08

In navolging van Luuk de Jong is PSV erin geslaagd om ook Jeroen Zoet langer te binden. De doelman van de landskampioen ligt vast tot medio 2021. Zijn oorspronkelijke contract zou over een jaar aflopen. Hij stond daarom ook op de nominatie om te vertrekken uit Eindhoven. Ondanks belangstelling vanuit het buitenland blijft Zoet PSV toch trouw.

"Ik heb in de voorbije weken alle opties goed bestudeerd en geconcludeerd dat PSV mij het beste voorstel heeft gedaan", zegt Zoet op de website van PSV. "Het totaalplaatje is voor mij altijd leidend. Ik heb ontzettend veel zin om op jacht te gaan naar mijn vierde landstitel, de 25e van PSV."

Van Zoet werd verwacht dat hij deze zomer zou verkassen. "Er was interesse en daar heb ik goed naar gekeken. Ik denk dat dit niet vreemd is als je ergens vijf jaar basisspeler bent. PSV is echter altijd in beeld gebleven. Tijdens het trainingskamp heb ik goed na kunnen denken. Daarnaast heb ik enkele goede gesprekken met de nieuwe trainer en John de Jong gehad. Vervolgens heb ik met veel vertrouwen voor PSV gekozen."

Eerder zette De Jong een handtekening onder een nieuw contract, wat aanvankelijk ook niet de verwachting was. "Jeroen is belangrijk voor PSV, dat heeft iedereen in de voorbije jaren kunnen zien", zegt interim technisch manager John de Jong. "Hij is vanuit de eigen jeugd uitgegroeid tot een gezichts- en spelbepalende speler van het eerste elftal. Jeroen heeft al vele prijzen gewonnen met PSV en is nog steeds eerzuchtig. Wij zijn erg blij met de keuze die hij heeft gemaakt."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen