Atlético blaast Real in de verlenging omver en pakt Super Cup

15 augustus 2018, 23:33   Bijgewerkt: 16 augustus 2018, 09:30

Atlético Madrid heeft woensdagavond ten koste van aartsrivaal Real Madrid zijn eerste Europese Super Cup sinds 2012 binnengehaald. Na negentig minuten spelen in de Estse hoofdstad Talinn stond er een 2-2 stand op het bord: Diego Costa scoorde tweemaal, Karim Benzema en Sergio Ramos troffen doel namens De Koninklijke. Los Rojiblancos bleken echter het meest over te hebben in de verlenging. Saul Niguez en Koke zetten Atlético met prachtige doelpunten op 4-2 en verzekerden hun club van de eerste prijs van het seizoen.

Real Madrid moet het sinds deze zomer stellen zonder superster Cristiano Ronaldo, maar stond zonder nieuwe spelers aan de aftrap. Voormalig Atlétio-publiekslieveling Thibaut Courtois behoorde niet tot de selectie en supertalent Vinicius Junior begon op de bank, net als WK-uitblinker Luka Modric. Atlético Madrid begon met aanwinsten Rodri en Thomas Lemar, maar zonder de van PSV overgekomen Santiago Arias.

De regerend Europa League-winnaar begon flitsend aan de wedstrijd. Na nog geen minuut spelen had Diego Costa al een kopduel van Ramos en een sprintduel van Raphaël Varane gewonnen, waarna hij de bal vanuit een onmogelijke hoek langs Keylor Navas knalde: 1-0 voor de rood-witten.Real Madrid moest even bekomen van deze overrompelende start, maar nam in de loop van de wedstrijd de regie over. Marco Asensio was met een hakbal dichtbij de 1-1, maar Jan Oblak had een fraaie redding in huis. Even later viel de gelijkmaker alsnog: Gareth Bale pakte uit met een indrukwekkende sprint over de rechterflank en een perfecte voorzet, waarna Benzema de 1-1 binnen knikte.

De tweede helft begon heel wat minder spectaculair, maar Real Madrid bleef de bovenliggende partij. De Koninklijke kreeg bovendien hulp van Atlético-routinier Juanfran. Na een onhandige handsbal van de rechtsback wees arbiter Szymon Marciniak naar de stip: Ramos, na het vertrek van Ronaldo gepromoveerd tot vaste penaltynemer, zorgde voor 2-1.{image[328088][right-half][]}

De Champions League-winnaar leek de wedstrijd volledig onder controle te hebben, maar moest een kwartier voor tijd toch nog de 2-2 slikken. Diego Costa schoot, na goed doorzetten van Juanfran en invaller Angel Correa, van dichtbij zijn tweede binnen, waardoor een verlenging noodzakelijk was.

Hierin sloegen Los Rojiblancos hard toe. Varane verloor de bal in zijn eigen strafschopgebied aan invaller Thomas Partey, waarna Saul de voorzet van de Ghanees schitterend binnen volleerde. Direct na de prachtige 3-2 besliste Koke de wedstrijd: de spelmaker bekroonde uitstekend voorbereidend werk van Diego Costa en Vitolo door de 4-2 tegendraads binnen te schieten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen