Gisteren gemist: AZ bekert verder, Dortmund verrassend onderuit

31 december 2019, 19:00

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op dinsdag 18 december.

Frivool AZ kwartfinalist na ruime zege op onthutsend zwak PEC

AZ heeft zijn reputatie als cupfighter dinsdagavond volkomen waargemaakt. In eigen huis werd PEC Zwolle kinderlijk eenvoudig de deur gewezen (5-0), waardoor de Alkmaarders voor het achtste seizoen op rij de kwartfinale van het bekertoernooi bereiken. De doelpunten kwamen van Oussama Idrissi (tweemaal), Guus Til, Mats Seuntjens en Fredrik Midtsjø.

Ongeslagen reeks Dortmund kent verrassend einde

Borussia Dortmund heeft dinsdagavond een verrassende misstap begaan in de Bundesliga. Op bezoek bij degradatiekandidaat Fortuna Düsseldorf ging de Duitse koploper in de midweekse speelronde met 2-1 onderuit. Daarmee eindigt de ongeslagen reeks in competitieverband van het team van trainer Lucien Favre. Concurrent Borussia Mönchengladbach won wél en nadert Dortmund tot zes punten. Wolfsburg zegevierde mede dankzij een doelpunt van Wout Weghorst tegen Stuttgart.

FC Twente rekent af met RKC Waalwijk en bekert verder

FC Twente heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de KNVB Beker. Een rake kopbal van Xandro Schenk en een late treffer van Jari Oosterwijk zorgden voor een 2-0 overwinning voor de club uit Enschede. RKC was qua veldspel misschien wel de betere, maar wist nauwelijks kansen te creëren. Na Willem II is Twente de tweede club die zich plaatst voor de laatste acht van het bekertoernooi.

Sprookje AFC voorbij: Willem II snel klaar met stuntploeg

Willem II heeft zich als eerste club verzekerd van een plek in de kwartfinale van de KNVB Beker. De Tricolores ontvingen in eigen huis reuzendoder AFC, maar de koploper van de Tweede Divisie kon de bekerstunts tegen Telstar en TOP Oss geen vervolg geven. Nog voor rust had Willem II de klus geklaard dankzij doelpunten van Donis Avdijaj, Fran Sol en Aras Özbiliz. De Tilburgse voet ging na de 3-0 van het gaspedaal, met het oog op de belangrijke competitiewedstrijd tegen FC Emmen van zondag.

City na strafschoppen door in League Cup, geen debuut Sandler

Manchester City heeft zich ten koste van Leicester City geplaatst voor de halve finale van de League Cup. Een eenvoudige avond werd het niet voor het team van Pep Guardiola, dat in de reguliere speeltijd niet verder kwam dan 1-1. Na het laatste fluitsignaal volgde direct een strafschoppenserie, die beter werd genomen door The Citizens. Zij melden zich volgend jaar in de halve eindstrijd van het toernooi.

United lijkt per ongeluk komst Solskjaer bekend te maken

Manchester United lijkt per ongeluk de opvolger van de ontslagen José Mourinho bekend te hebben gemaakt. Dinsdagavond verscheen op de officiële clubwebsite een video vergezeld met een beschrijving waarin Ole Gunnar Solskjaer de interim-trainer van The Mancunians werd genoemd. De video is inmiddels verwijderd.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen