Faber gunt PSV tijd in zoektocht naar opvolger

17 december 2019, 14:40

Ernest Faber maakt het seizoen vol als interim-trainer van PSV en is het komende half jaar puur actief om de club te helpen. De trainer verwacht dat er op korte termijn niet veel dingen zullen veranderen bij de club. Met Faber speelt PSV nog twee wedstrijden voor de winter. Woensdag is GVVV de tegenstander in de KNVB-beker.

Faber gaf vandaag (dinsdag) zijn eerste persconferentie als trainer van de Eindhovenaren en stelde daarbij gelijk een concreet doel voor de laatste week van dit kalenderjaar. "De opdracht is duidelijk. We moeten deze week twee duels winnen. Je zult met het mes tussen de tanden moeten spelen en volle bak moeten gaan vanaf de eerste minuut." Woensdag speelt de ploeg van Faber de bekerwedstrijd tegen GVVV, maar hij voelt geen extra druk voor die wedstrijd. "Daarvoor zit je bij PSV. Daar moeten we allemaal mee om kunnen gaan", zei hij.

De interim-trainer stond maandag op het punt om met Jong PSV af te reizen naar Engeland, maar kreeg toen een belletje van de directie. "Het is heel snel gegaan. Ik werd gebeld en uiteindelijk sta ik nog geen dag later voor de groep. Na goed overleg met mijn managementteam en coördinatoren bij de PSV Academy heb ik ja gezegd."

Faber gaf zijn ja-woord om de club te helpen en denkt niet dat hij na dit seizoen nog steeds trainer zal zijn van PSV. "Uiteindelijk zal er een definitieve opvolger komen", vervolgde Faber. "Voor die zoektocht heeft de directie nu ruim de tijd. Er zal op dit moment geen nieuw Hoofd Jeugdopleiding aangesteld worden. Voor de komende periode heb ik wat taken uit handen kunnen geven. De lijn die is ingezet, kan gewoon worden vervolgd."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen