Bij RKC Waalwijk vertrokken Seys tekent bij nummer elf België

27 januari 2020 – Dylan Seys heeft na zijn vertrek bij RKC Waalwijk een nieuwe club gevonden. De 23-jarige aanvaller gaat aan de slag bij Royal Excelsior Moeskroen, waar hij een contract voor anderhalf jaar heeft getekend. De voorbije twee maanden zat hij zonder club.

Bij RKC Waalwijk vertrokken Seys tekent bij nummer elf België

De Belg begon het seizoen als speler van RKC, maar begin december besloot de promovendus het contract van de aanvaller te verscheuren. In augustus werd Seys wegens 'slecht gedrag' uit de selectie gezet. Daarna baarde hij opzien door op Instagram een video te plaatsen van Ajax-fans die fakkels afstaken. Te horen was dat de 23-jarige aanvaller meezong met de liederen van de uitsupporters in Waalwijk.

"Gedragsproblemen? Geen idee waar dat vandaan komt. Ik speel altijd voor het team. Jammer dat zoiets geschreven werd. Overgewicht? Vorig seizoen stond ik 4kg te zwaar, dit seizoen niet. Een conflict met de trainer? We hebben altijd een goeie band gehad. Die video op Instagram? Ik ben niet van gisteren hé. Ik zag in een gemengd vak met RKC- en Ajax-supporters, en was niet de enige speler die het uitvak filmde. Als dat al niet meer mag...", aldus Seys tegenover Het Nieuwsblad.

Uiteindelijk was de maat vol voor de aanvaller, die zijn loopbaan vervolgt bij de nummer elf van de Belgische competitie."Ik hield lang vol, maar de laatste maanden zochten ze mij echt. Het contract opzeggen, is dan ook meer van mijn kant gekomen. Ik heb twee mooie jaren gehad bij RKC, maar dan zonder respect opzij geschoven worden... Dat vind ik erg. Ik wilde een stap hogerop zetten met deze club maar op den duur was het er echt over."

Eredivisie

gerelateerd