Investeerders pompen miljoenen in Roda JC, Korotaev vertrokken

20 mei 2020, 14:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De Roda JC-investeerders pompen de komende drie jaar 1,5 miljoen euro per seizoen in de club. Dat blijkt uit de plannen van de regionale ondernemers, die zichzelf 'Phoenix' noemen. Het gezelschap vertelde woensdagmiddag op een speciaal belegde persconferentie hoe de toekomst van Roda eruit ziet. Daaruit bleek ook dat Aleksei Korotaev zijn aandelen (twintig procent) heeft afgestaan.

Phoenix bestaat uit de regionale ondernemers Roger Hodenius, Stijn Koster, Bert Peels en beleggingsmaatschappij Mercurius. Een van de voorwaarden die zij stelden was dat aandeelhouders hun aandelen ter beschikking stellen, waarna die in handen komen van een nieuw op te richten stichting. Dat eerste heeft inmiddels plaatsgevonden en is Korotaev niet langer meer betrokken bij Roda.

1,5 miljoen

Daarmee kan de investeerdersgroep beginnen met een schone lei. De jaarlijkse bijdrage van 1,5 miljoen moet een stevig fundament zijn voor de begroting. Het bedrag versterkt tevens het spelersbudget. "Dit moet het begin zijn om de weg naar boven weer in te slaan. Met de verhoging van het spelersbudget kunnen we die ambitie proberen waar te maken", zegt Bert Peels op het clubkanaal van Roda. "Bovenal maken we een nieuwe start als club. De Trots van het Zuiden moet een herkenbare club zijn, met een transparante en integere bestuurscultuur, ingegeven door de initiatiefnemers, gedragen door medewerkers, supporters, sponsors en de gemeente Kerkrade als verhuurder van het stadion."

De gemeente Kerkrade is gevraagd om een huurverlaging van 250.000 euro per jaar. Tevens is het verzoek om de huursom later te betalen, zodat Roda de begroting sluitend kan krijgen. "De deelnemende ondernemers dragen bij in het belang van de club en versterking van de regio. Daar hebben we de hulp van de regio ook een beetje bij nodig", stelt Peels.

Directie

Ook moet er een nieuwe algemeen directeur komen. In de zoektocht richt Roda zich op een commerciële kandidaat. De in februari aangestelde Jeffrey van As blijft aan als technisch directeur. Waar Roda vooral veel waarde aan hecht is de aanstelling van een zogenaamde 'Compliance Officer'. Deze functionaris doet de check and balances binnen de organisaties en moet er zorg voor dragen dat er geen uitgaven gedaan worden die het voortbestaan van Roda in gevaar kunnen brengen. Peels: "Juist deze Compliance Officer is een noviteit in de voetbalwereld. Maar het is voor ons een belangrijke voorwaarde geweest om transparant en verantwoord financieel beleid te voeren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen