'La Liga stak wegens salarisplafond stokje voor Memphis-transfer'

7 oktober 2020, 09:12

De transfer van Memphis Depay van Olympique Lyon naar FC Barcelona ketste op Deadline Day af omdat La Liga weigerde groen licht te geven. De competitie-organisator wilde de Nederlandse aanvaller niet inschrijven omdat door zijn komst het salarisbudget van Barça zou worden overschreden. Dat werd laat op de dinsdagavond gemeld bij onder meer Onze TV3.

Vlak voor het sluiten van de transfermarkt zouden Olympique Lyon en FC Barcelona nog een nieuwe deal zijn overeengekomen. Voor vijf miljoen euro en tien miljoen euro aan bonussen kon Memphis de overstap maken naar Camp Nou, zo klinkt het in Spanje. Dinsdag schreef De Telegraaf al dat Lyon op het laatste moment de transfersom verlaagde. Volgens de Nederlandse krant ging het om een verlaging van 25 miljoen euro plus vijf miljoen aan bonussen naar twintig miljoen plus vijf miljoen euro aan bonussen.

Ondanks dat alle partijen uiteindelijk akkoord waren over een transfer, verkaste Memphis niet naar Camp Nou. Dat betekent echter niet dat de Oranje-international in de toekomst niet alsnog naar FC Barcelona vertrekt. De Catalaanse club kan in de winter een nieuwe poging wagen. En dat gaat Barça ook doen, volgens Sport. Komt het dan (weer) niet rond, dan kan Memphis volgend jaar zomer transfervrij worden aangetrokken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen