Voormalig toparbiter Corver op 84-jarige leeftijd overleden

11 november 2020, 14:07

Charles Corver is overleden. De voormalig topscheidsrechter is 84 jaar geworden en is overleden in zijn woonplaats Leidschendam. Hij stierf na een kort ziekbed.

In de jaren zeventig en tachtig gold Corver als een internationale topscheidsrechter die grote wedstrijden kreeg toebedeeld. Hij floot grote duels en was ook actief op de WK's van 1978 en 1982. Opmerkelijk was overigens zijn rol tijdens de halve finale van het WK tussen West-Duitsland en Frankrijk in 1982. Keeper Toni Schumacher bombardeerde Fransman Patrick Battiston, maar kreeg geen rood en was vervolgens de held in de penaltyserie. Dat moment was Corver volledig ontgaan.

Vier jaar eerder was Corver leidsman bij de finale tussen Liverpool en Club Brugge in 1978. Die werd gewonnen door Liverpool. Corver floot in totaal drie Europa Cup-finales. Na zijn carrière bleef Corver een rol spelen in de voetbalwereld. Hij werd waarnemer voor KNVB, UEFA en FIFA, was voorzitter van de scheidsrechterscommissie en jarenlang lid van de tuchtcommissie betaald voetbal. Van de KNVB kreeg hij in 1983 de Gouden Speld en werd hij in 2006 benoemd tot bondsridder. Ook mocht hij zich Ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen vanwege zijn verdiensten voor de maatschappij.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen