Kluivert verwacht in de zomer te vertrekken bij FC Barcelona

16 april 2021 – Patrick Kluivert heeft niet het idee dat hij komend seizoen nog werkzaam is bij FC Barcelona. De voormalig spits werkt als hoofd jeugdopleiding bij de Spaanse topclub en rekent erop dat hij in de zomer moet vertrekken. Door de terugkeer  van voorzitter Joan Laporta lijkt er geen toekomst meer te zijn voor Kluivert, die sinds 2019 bij de club werkt.

Kluivert verwacht in de zomer te vertrekken bij FC Barcelona

De 44-jarige Kluivert, die sinds 2019 werkzaam is bij Barcelona, verwacht dat José Ramón Alexanko als zijn opvolger zal worden gestrikt. "Ik moet nog een gesprek voeren, maar ik denk wel dat het mijn laatste seizoen zal zijn als hoofd jeugdopleiding", zei Kluivert volgens Voetbal International in de podcast Warming Up van presentator Humberto Tan. "Waarom? De president heeft met Alexanko samengewerkt en die wil hij waarschijnlijk graag op die positie hebben. Het is nog niet honderd procent zeker, maar het ziet er wel naar uit dat het gaat gebeuren."

Dat de periode voor Kluivert bij Barcelona zodoende lijkt te eindigen, vindt de voormalig aanvaller teleurstellend. "Het is jammer. Je bent iets begonnen wat je goed hebt gedaan. Maar als ik wegga, heb ik het met heel veel plezier gedaan. Er komt vast een nieuwe kans voor mij."

LaLiga

gerelateerd