'Koopgek Barcelona alweer bezig met de volgende deals'

2 juni 2021 – FC Barcelona presenteerde in de afgelopen dagen drie spelers, met Sergio Agüero, Eric García en Emerson, maar rustig is het op transferbied allerminst. De Catalanen werken ongekend hard op de transfermarkt aan de komst van Memphis Depay, het langer houden van Lionel Messi en het laten gaan van enkele spelers. De komst van Georginio Wijnaldum is verder al in kannen en kruiken.

'Koopgek Barcelona alweer bezig met de volgende deals'

Transferspecialist Fabrizio Romano schrijft woensdag dat de club bezig is om de laatste hand te leggen aan het nieuwe contract voor Lionel Messi. Het zou daarbij gaan om een verbintenis tot en met 2023, waarbij de club veel vertrouwen heeft dat het voorstel zal worden aangenomen. Messi zou tevreden zijn over het aantrekken van Agüero én de aanstaande komst van Wijnaldum. Algemeen bekend is dat de aanvoerder veel loon moet inleveren, maar dat over een langere periode weer terugverdient in Catalonië.

Eerder op de dag kwam een update over Memphis Depay: de gesprekken met hem zouden nog altijd in volle gang gang zijn en een akkoord zou steeds dichterbij komen. Wel is de komst van Memphis (groten)deels afhankelijk van het aanblijven van Ronald Koeman. Volgens RAC1 zou de presentatievideo van Memphis zelfs al worden voorbereid en klaar zijn om gepubliceerd te worden, zodra de handtekening staat. Over de komst van Wijnaldum is al geen twijfel meer: de vraag is vooral wanneer hij gepresenteerd gaat worden.

Lees ook: Drie op een rij voor Barça: ook Emerson is gepresenteerd

Umiti mag vertrekken
Daarmee is FC Barcelona behoorlijk bedrijvig op de transfermarkt, want aanwinst vier is onderweg en mogelijk komt er met Memphis dus ook nog spoedig een vijfde bij. Gesprekken met keeper Gianluigi Donnarumma lopen op de achtergrond: de transfervrije keeper likete op Instagram een foto met een gerucht over hem naar FC Barcelona, wat de geruchtenmolen rondom hem eveneens behoorlijk aangewakkerd heeft.

Al die inkomende transfers betekent dat er ook veel spelers mogen vertrekken in deze zomer uit Catalonië, waar men nog altijd in financiële zorgen zit. Daarbij hoopt de club een transfersom te winnen ten opzichte van de transfervrije spelers, die veelal ook nog een veel lager (basis)salaris ontvangen - zoals ook Agüero. Volgens het dagblad SPORT heeft Samuel Umtiti in elk geval officieel te horen gekregen dat er voor hem géén plek meer is: hij mag in deze zomer transfervrij verkassen.

LaLiga

gerelateerd