'Juve probeert Memphis met hoger salaris te verleiden'

10 juni 2021 – Het is nog geen uitgemaakte zaak dat Memphis Depay zijn loopbaan voortzet bij FC Barcelona. In Spanje wordt er rekening mee gehouden dat er na Georginio Wijnaldum een tweede Nederlandse speler voor de neus van de Catalaanse club wordt weggekaapt. Juventus zou Memphis namelijk een betere aanbieding hebben gedaan.

'Juve probeert Memphis met hoger salaris te verleiden'

Mundo Deportivo schrijft over het 'Wijnaldum-scenario' dat dreigt voor Barça. In Turijn kan Memphis meer verdienen dan in Barcelona. Het zou jaarlijks om drie miljoen euro gaan. Vorige week maakte transferspecialist Fabrizio Romano bekend dat Memphis een nieuw, verbeterd aanbod van Barcelona op zak heeft. Mogelijk om te voorkomen dat de aanvaller ingaat op de Italiaanse avances.

Volgens Romano heeft men in Barcelona er nog altijd vertrouwen in dat Memphis volgend seizoen in Camp Nou te bewonderen is. De onderhandelingen zijn volgens de transferexpert echter nog niet afgerond. Op dit moment worden de laatstee plooien gladgestreken. Als dat is gelukt, kan Memphis zijn handtekening zetten onder een contract dat hem tot 2024 in Barcelona houdt.

Daarmee zou Memphis een andere keuze maken dan Wijnaldum. Zijn ploeggenoot bij Oranje leek hard op weg naar Barcelona, maar is op het laatste moment ingegaan op een mega-aanbieding van Paris Saint-Germain. In Parijs kan hij ongeveer twee keer zoveel verdienen als in Barcelona. Het is een kwestie van tijd voordat Wijnaldum bij zijn nieuwe club wordt gepresenteerd.

LaLiga

gerelateerd