Forse kritiek op Ajax en Overmars: "Niet geleerd van Haller-deal"

13 augustus 2021, 23:42   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Forse kritiek aan het adres van directeur voetbalzaken Marc Overmars. Volgens journalist Valentijn Driessen is het schandelijk dat de selectie van Ajax nog helemaal niet op orde is op het moment dat de Eredivisie gaat beginnen. "Ajax is het aan zijn stand verplicht om in de zomer de selectie rond te hebben om zo mee te spelen voor overwintering in Europa."

Dat stelt Driessen in de podcast van De Telegraaf. Daarbij doelt hij op het feit dat Ajax nog altijd op jacht is naar een extra aanvaller, vooral links voorin is de spoeling erg dun. Voor die positie was Kamaldeen Sulelmana lang in beeld, maar de transfer ging uiteindelijk op het laatste moment niet door. De buitenspeler koos voor Stade Rennes, waardoor Ajax op dit moment niet echt een stand-in heeft voor aanvoerder Dusan Tadic.

"Het probleem is: het eerste half jaar worden de grote prijzen verdeeld. In de Champions League kun je zo dertig à veertig miljoen euro verdienen", legt Driessen verder uit waarom hij vindt dat de groep rond had moeten zijn. "De afgelopen twee seizoenen zijn ze uitgeschakeld in de groepsfase en het gaat erom internationaal weer een stempel te drukken." Dat Sébastian Haller vorig seizoen in de winterstop werd gehaald, was eigenlijk ook pas te laat: toen lagen de Amsterdammers al uit het miljardenbal. Een jaar eerder ging het tegen Getafe mis in de Europa League, toen was Danilo nog basisspeler door wat blessures.

Lees ook: Ten Hag over Ajax-target Bergwijn: "Hij past in het profiel"

"Het verhaal blijft: Nederland versus internationaal. In Nederland red je het wel met Haller, dan heb je ook geen diepgang nodig", zei Driessen, die bijval krijgt van Ajax-watcher Mike Verweij. Ook hij vindt dat Overmars doortastender had kunnen handelen. "Als Sulemana niet lukt, mag je toch een plan B, C of D verwachten van Overmars?", vraagt de journalist zich af. 

Met Klaas-Jan Huntelaar, Lassina Traoré en Brian Brobbey gingen er de afgelopen jaren bovendien veel spitsen weg uit Amsterdam, waardoor ook de spitspositie niet heel royaal ingevuld is. "Of de scouting deugt voor geen meter. Of Overmars slaagt er niet in vanwege de financiën om zo'n dure speler zoals Bergwijn te halen", aldus Verweij over de aanvallende vesterkingen. In eerste instantie gaat het om een optie aan de linkerkant, zodat Tadic eventueel als spits gebruikt kan worden. Danilo is daar uiteraard ook nog een optie voor Erik ten Hag. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen