NAC houdt door clausule weinig over aan transfer Schouten

21 augustus 2021, 12:53   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het is niet meer de vraag of, maar wanneer Robin Schouten de overstap van NAC Breda naar SønderjyskE maakt. Op korte termijn verbindt de 23-jarige rechtervleugelverdediger zijn toekomst aan de Deense club. Schouten beschikt in het Rat Verlegh Stadion over een contract dat nog drie jaar doorloopt, maar toch zullen de Bredanaars nauwelijks wat aan zijn transfer verdienen.

Schouten maakt volgens BN De Stem gebruik van 'een voor hem voordelige en dichtgetimmerde clausule' die in zijn contract staat. De vleugelverdediger zette begin dit jaar zijn handtekening over een nieuwe overeenkomst. In het contract werd een optie opgenomen dat hij tot 1 september 'voor hem gunstige voorwaarden' NAC zou kunnen verlaten voor een andere club.

Er zijn twee clausules in het contract zijn opgenomen: een voor als Schouten naar een Nederlandse club zou verkassen en een voor een buitenlandse transfer. Als de voormalig speler van Jong AZ, Jong Ajax en FC Volendam naar een andere Nederlandse club was getransfereerd, dan had dat NAC een kleine vergoeding opgeleverd. Een vertrek naar het buitenland pakt nadeliger uit voor de club.

Bovengenoemde krant vroeg vrijdag aan Mattijs Manders of Schouten transfervrij de overstap naar de Deense club maakt. De algemeen directeur van NAC onthield zich van commentaar en was niet bereikbaar voor een reactie op de nakende transfer van Schouten, een belangrijke kracht in het team van trainer Edwin de Graaf.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen