Wijndal in gesprek met AZ: alleen vertrek na superaanbieding

6 december 2021, 09:14   Bijgewerkt: 6 december 2021, 09:21

Aan de hand van aanvoerder Owen Wijndal heeft AZ de weg omhoog in de Eredivisie ingezet. De Alkmaarders begonnen nog extreem stroef aan het seizoen, maar hebben de smaak de laatste weken weer te pakken. AZ steeg dit weekend naar het linkerrijtje en mag daarvoor Wijndal danken.

AZ hoopt zich ook voor komend seizoen van de diensten van de linkspoot te verzekeren. We zijn in conclaaf over een vernieuwd contract, dat zijn goeie gesprekken", bevestigt hij in gesprek met Trouw. "Want nogmaals, ik hoef niet weg bij deze club. Alleen voor een superaanbieding laat ik AZ achter me. Dat verdient deze club en dat verdien ik." Het contract loopt in 2023 af.

De linksback ontbrak in de eerste weken wegens blessureleed, maar neemt AZ nu voorlopig bij de hand. Dat is ook nodig, na het vertrek van diverse sterkhouders afgelopen zomer. Calvin Stengs (OGC Nice), Teun Koopmeiners (Atalanta Bergamo) en Myron Boadu (AS Monaco) maakten een internationale transfer, die uitbleef voor de linksback.

Hij vindt het niet vervelend dat hij nog in Alkmaar speelt. "Ik vond en vind het prachtig voor m'n vrienden, heb nog bijna dagelijks contact met Calvin, Myron en Teun, maar ik ben er ook trots op dat ik nu als 22-jarige aanvoerder ben van AZ, dat is toch ook mooi?" AZ boekte dit weekend een 3-1 overwinning op degradatiekandidaat Sparta en staat nu achtste in de Eredivisie.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen