Napoli-ster Insigne gewaarschuwd voor 'vreemde' transfer

29 december 2021, 13:13

De geruchten dat Lorenzo Insigne transfervrij vertrek bij Napoli worden steeds luidruchtiger. De bestemming zou zelfs al bekend zijn: Toronto, dat speelt in de MLS. Landgenoot Sebastian Giovinco waarschuwt hem voor de stap. Hij maakte zes jaar geleden een soortgelijke overstap. Hij ruilde Juventus in voor de Canadese topclub.

De aanvaller speelde vier seizoenen voor de club, waarin hij 68 doelpunten maakte. Nu lijkt Insigne dus ook de stap naar de MLS te maken, waar hij volgens de laatste geruchten in vijf jaar tijd zestig miljoen euro kan verdienen. "In Canada weten ze zeker dat de deal rond is. Ze verwachten hem al in maart. Maar dat klinkt mij persoonlijk vreemd in de oren, als ik heel eerlijk ben. Insigne is de aanvoerder van Napoli. Hij kan zijn club, die meestrijdt om de titel, niet zomaar verlaten gedurende het seizoen", aldus Giovinco tegenover Il Corriello dello Sport.

Financieel is het een toptransfer voor Insigne, die transfervrij is in de zomer. Maar sportief is het een stap achteruit, stelt Giovinco. "Het is maar net wat je zoekt. In de stad kun je je makkelijk bewegen. Je wordt hier minder gestoord dan in Napels, ondanks dat er een grote Italiaanse gemeenschap is. Maar sportief raak je van de radar. Ik werd bijvoorbeeld niet meer opgeroepen voor de nationale ploeg. Als je je ambitie wilt laten varen, dan moet je deze stap maken."

De mogelijke overtap is opvallend, aangezien Insigne een kind van de club is bij Napoli. Hij debuteerde in 2010 en speelde tot dusver al meer dan vierhonderd wedstrijden, waarin hij vaker dan honderd keer wist te scoren. Het financiële aanbod is echter zo aantrekkelijk dat de voetballer wel heil ziet in een transfer. "Mij werd ook veel geld beloofd, maar ik heb het niet allemaal gekregen", vertelt Giovinco. "Maar spijt van mijn keuze heb ik niet. Ik heb meer in totaal meer goals en assists dan dat ik wedstrijden gespeeld heb."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen