Derksen hekelt eerste VI Vandaag: "Slechtste uitzending ooit"

11 januari 2022, 13:48   Bijgewerkt: 11 januari 2022, 13:54

Met meer dan een miljoen kijkers kunnen Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen tevreden terugkijken op de eerste uitzending van het nieuwe programma VI Vandaag. Laatstgenoemde deed dat echter niet. Hij sprak zelfs van de 'slechtste uitzending die we ooit maakten'.

"Het liep niet", legde hij een dag na de uitzending uit aan het Algemeen Dagblad. "Dat heb je af en toe. Omdat we nu maar een uurtje hebben, wilden wij veel te veel onderwerpen bespreken. Dat werd proppen. We moeten er even aan wennen, maar ik had er nu geen goed gevoel over. Door de korte duur laat je je toch opjagen, fok je elkaar op. Dat was niet goed. Daarom kijk ik ook op van de kijkcijfers."

Toch had hij daar wel een verklaring voor. "Het is de eerste. Dan zijn de mensen nieuwsgierig. Je moet nu niet denken dat je het helemaal gemaakt hebt. De kijkers zijn niet gek. Die hebben heus wel gezien dat het geen goede uitzending was. Als je over een maand een miljoen kijkers hebt, dán doe je het goed. En als ik weet dat ik een slechte uitzending heb gemaakt, dan kan ik niet blij zijn met de kijkcijfers."

Derksen denkt dat 'de helft van de onderwerpen' in het programma nog zijn blijven liggen. "Zo'n eindredactie moet natuurlijk een goed draaiboek hebben. Je kunt niet hebben dat je na 25 minuten uitgepraat bent. Maar ik denk dat we wel minder onderwerpen moeten bespreken. Ik heb me er eerlijk gezegd wel over verbaasd dat we ons met zoveel ervaring hebben laten opjagen. Belachelijk."

Lees ook: VI Vandaag trekt miljoenenpubliek in de kijkcijfers

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen