Frits Barend is woest op Johan Derksen en ontploft: ‘Heb je dan echt helemaal geen hersens?’

2 mei 2024, 14:30
Foto: © Talpa

Frits Barend walgt van de manier waarop Johan Derksen zich heeft uitgelaten over zijn dochter Barbara Barend. De televisiepersoonlijkheid kende onlangs geen enkele medelijden met zijn oud-collega, die een emotioneel verhaal vertelde over hoe zij het antisemitisme ervaart.

“Ze was nergens bang voor, maar als het over Israël of over Jodenproblemen ging, werd het plotseling een hysterica. Dan sloeg ze door. Zij heeft helemaal niet meegemaakt om haar koffers te pakken. Het wordt een beetje theatraal gebracht… Ik zet er echt mijn vraagtekens bij”, sprak Derksen onder meer in de uitzending van Vandaag Inside.

Artikel gaat verder onder video

Misselijkmakend, zo stelt Frits Barend in Nieuwe Revu. De vader van Barbara Barend blijft in eerste instantie rustig, maar ontploft vervolgens als hij ingaat op Derksen. “Ik was vooral verbaasd over de zelfingenomenheid. Heb je dan echt helemaal geen hersens? Dat is het enige wat ik denk. Wilfred Genee wilde het fragment graag laten zien, mede omdat hij zelf zo onder de indruk was. Hoe dom kun je zijn dat je zo reageert op dat prachtige statement van Barbara, dat je ook dat weer volledig op jezelf moet gaan betrekken”, walgt hij.

“Het heet kroegpraat, maar het is wel heel gevaarlijke kroegpraat”, vervolgt Frits Barend, die geen enkel moment heeft overwogen om contact op te nemen met De Snor. “Geen seconde. Dat vind ik echt zonde van mijn tijd. Als het iemand is met wie ik het gesprek wil aangaan, dan doe ik dat, maar ik ga met een boomstam ook het gesprek niet aan. Dat heeft geen nut.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van Basten spreekt Van der Vaart tegen: ‘Hij is levensgevaarlijk, een grootheid’

Marco van Basten kan zich niet vinden in de kritiek op het spel van Erling Haaland, laat hij weten in Rondo.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dennis Schijf
Link gekopieerd!
    162
    + 1
avatar

Vind dat Johan wel een punt heeft, je mag van in dit geval van de familie Barend overal commentaar op hebben, maar oh wee als je iets zegt over de joodse gemeenschap, dan ben je meteen een antisemiet.Onzin natuurlijk, zoek maar op in de geschiedenis boeken, dan lees je dat de joden in het verleden ook zeker niet vrijuit gaan wat betreft wreedheden net als Nederlanders en de rest van wereld.Je.moet best wat mogen zeggen, mits onderbouwd en niet beledigend dan hoeft niet bij elke kritische noot de tweede wereldoorlog erbij gehaald worden

Nachtburgemeester
Link gekopieerd!
    75
    + 1
avatar

Denk dat de familie Barend wel enig recht van spreken heeft wanneer zij reageren op de niet onderbouwde en beledigende onzin van Derksen.

Ben Derksen
Link gekopieerd!
    40
    + 1
avatar

Denk dat Johan heel duidelijk is geweest. De familie Barend zitten continu in een slachtofferrol. Weet je wel hoeveel leed in de Gaza wordt aangericht door Israël?

Koebel
Link gekopieerd!
    40
    + 1
avatar

Ehm, in die geschiedenisboeken lees je hoe Joden al twintig eeuwen - van links tot rechts en van christendom tot islam - als ideologische zondebonk worden vervolgd met als climax de Holocaust. De huidige staat Israël kan zich daar gelukkig tegen verdedigen. En al is oorlog nooit fraai, het aantal burgerdoden is 1) relatief laag voor een stadsoorlog en 2) te verwijten aan de jihadistische martelaars-tactiek van de tegenstander die de eigen bevolking inzet als menselijk schild. Dat jouw kul hier de top-comment is toont in het klein hoe het kan dat men in de jaren '40 toekeek hoe de buren uit hun huis werden gesleept richting de kampen.

Edward Nijhoff
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Maar mogen mensen ook wat vinden van de mensen die steeds meer land onteigenen van de bewoners in hun land . Of wordt je dan een antisemitist, die het joodse goed niet verdedigd.

Maas van Vliet
Link gekopieerd!
    169
    + 1
avatar

Oh, heeft het seniele Orakel uit Grolloo weer aandacht getrokken met met zijn vooringenomen, pietepeuterige kletspraat ? Kan zijn familie. dit bedplassende mannetje niet van de buis halen ? Of onder curatele laten stellen ?

QuarlonK
Link gekopieerd!
    172
    + 1
avatar

Waarom? Omdat hij af en toe iets zegt wat je niet bevalt? Blijft een goed bekeken programma dus droom maar lekker door met je onder curatele stellen

gtsb
Link gekopieerd!
    120
    + 1
avatar

Daar hebben we er weer een waar alles wat hem niet bevalt van de buis moet. Derksen heeft gewoon gelijk. En als hij dat niet heeft naar mijn mening,is het altijd nog zijn mening . Verder is de reactie van derksen er een van een paar maanden geleden zelfs nog . Toen hebben we frits niet gehoord,en nu moet hij ineens wat zeggen . Als frits het hele stuk eens kijkt ,krijgt hij ook andere dingen te horen . Maar dat doen veel mensen bij vi nooit . Ze gebruiken wat ze kunnen om het programma of derksen aan te pakken . Maar het hele verhaal boeit verder niet

ThommZzz
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Iedereen moet tegenwoordig onder curatele als ze iets roepen wat een ander niet aanstaat. Hou toch eens op met dat zielige gedoe. Ik ben het ook wel eens oneens met Derksen. Zeker in deze kwestie. Heb ook een paar maanden het programma niet gekeken. Dat kan ook he? Gewoon de tv niet aanzetten. Maar dan kan je niet zielig doen en stampvoetend schreeuwen.

Lb
Link gekopieerd!
    134
    + 1
avatar

Frits barend is zelf een kwal van een vent ken veel mensen die het een engerd vinden één mazzel komt weinig op tv

Storm
Link gekopieerd!
    74
    + 1
avatar

Wat een interessant voetbalbericht. Oh nee toch niet.

gtsb
Link gekopieerd!
    38
    + 1
avatar

Ben ik het met je eens . En ik denk veel mensen . Fc update wil clicks het voetbal boeit ze weinig meer .

Dew
Link gekopieerd!
    109
    + 1
avatar

De reactie van Frits Barend is niet alleen theatraal maar ook buiten proportioneel.

J́an
Link gekopieerd!
    76
    + 1
avatar

Frits Barend was goed tijdens Barend &Van Dorp maar is inmiddels verworden tot een eenzijdige Israël fanaticus. Niets in hem herinnert aan de kritische journalist van toen, al zette hij toen ook al oogkleppen op tijdens kritiek op Israël. Hij heeft zich nu opgeworpen als een slaaf van Netanyahu wiens moorddadige beleid hij slaafs goedpraat. Iedereen die kritiek heeft op dat beleid of over zijn standpunt daarin vormt olie op zijn vuur. Een Johan Derksen die terecht zijn luchtbel door prikt doet hem dan ook in woede uitbarsten. Hij is gewoon zielig....

Gewoon peter
Link gekopieerd!
    53
    + 1
avatar

Alles daar gelaten semitisme of zionisme. Kan iemand mij de verhouding uitleggen hoe je laat zeggen 800 Israëlische doden tegen ruim 35000 Palestijnse doden, en dan puur vanuit menselijk oogpunt. Hoe kan je dat verantwoorden tegen wie dan ook . De miljoenen ontheemde daargelaten. Het blijven mensen. Dus moeten beide bejaarden niet een beetje inbinden?

Lec
Link gekopieerd!
    69
    + 1
avatar

Die Frits Barend moet zich niet zo aanstellen. Ik begrijp wel dat ie voor z'n dochter opkomt, maar Derksen verteld echt geen leugen. Barbara Barend is gewoon een hysterica als het over joden gaat, en d'r vader al hetzelfde. Altijd de 2e wereld oorlog erbij halen. Kijk wat ze nou zelf aan het doen zijn met de Palestijnen, geen haar beter die joden

BENNINK24
Link gekopieerd!
    34
    + 1
avatar

Ach ja, ze vinden dat ze zelf alles mogen zeggen en vinden !!! en een ander niet !!! Het geloof maakt meer kapot dan je lief is , !!! nou dat is het hele mensen leven al zo !!! Maar ga eerst zelf eens voor de spiegel staan ????

Bertus Dikkenberg
Link gekopieerd!
    35
    + 1
avatar

Laat ik vooropstellen dat ik begaan ben met alles wat met Israël te maken heeft. Maar wat die kolonisten "uitvreten" op de westelijke Jordaanoever dat is toch ook onmenselijk. Frits pak dan niet een paar woorden uit het gesprek van Johan maar gebruik het hele plaatje en liefst iets genuanceerder dan je nu hebt gedaan. Dat past jou helemaal niet. Wees een kerel en belicht beide kanten. Niet alles is goed wat er in Israël gebeurd.

Ben Derksen
Link gekopieerd!
    35
    + 1
avatar

Familie Barend gaan graag in een slachtofferrol ziten. Johan Derksen heeft gewoon gelijk, de Joodse gemeenschap hebben continu over hun leed wat hun is aangedaan in oktober vorig jaar. Maar je hoort ze niet over de onschuldige Gazanen die beestachtig worden afgeslacht door het Israëlische leger. Maar liefst 35000 slachtoffers waarvan 27000 vrouwen en 6000 kinderen zijn vermoord.. 80% van de gebouwen inclusief ziekenhuizen zijn vernield. Nee, daar hoor Barbara en Frits niet over.

Frans Walschots
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Stop toch aub met dat gejank over en weer Als je het niet wil horen of zien kijk of luister dan niet. Toch?

Onno
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Johan heeft natuurlijk niet alle wijsheid in pacht. Als hij zo netjes met de handen gevouwen aan tafel zit zou je dat wel veronderstellen. Het is gewoon een pose. Hij moet werken voor zijn geld.

Adriaan Bert de Velde Harsenhorst
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

SAYS JEWS MUST CONQUER. Dr. Wolffsohn Delivers Closing Speech at Zionist Congress. THE HAGUE, Aug. 21.-The close to- day of the eighth International Zionist Congress, which had been in sesion in this city since Aug. 14, was marked with great enthusiasm. All the delegates united in singing the Psalm of Hope." Dr. David Wolffsohn of Cologne dellv- ered the closing speech. He dwelt upon the success of the Congress, which, for the first time and in spite of divergence of opinion, had, he said, united in sup- port, of the idea of proceeding by politi- cal action to practical work for the deliv- erance of the poor Jewish people. Dr. Wolffsohn declared that the Jewish people must yet conquor the world. The New York Times Published: August 22, 1907 Copyright The New York Times 1907 is ver voor de Holocaust die al in 1856 door Karl Marx aangekondigd was. Xxxxxxxxxxxxxxxc Abraham was een Hebreeuw geen Jood. Met de komst van Jezus Christus was de gelofte aan hem vervuld. De judaisten die Christus niet accepteerden en in opstand kwamen tegen het Romeinse gezag zijn in 70 AD verbannen. De huidige zionisten zijn gewoon koloniale bezetters. Onder leiding van de Rothschild tollenaars en Karl Marx en Hertzl. De staat Palestina moet zo snel mogelijk worden hersteld. Dat geldt voor de Palestijnse Gentiles en Christenen en Joden en Moslims gelijk. Die woonden voor de Balfour declaration vreedzaam naast elkaar. De Europese en Amerikaanse over het algemeen niet Semitische kolonisten bezetters hebben in Palestina niks te zoeken. Dit in tegenstelling tot de Palestijnen die voor 90 procent semitisch zijn. Èn de Nederlandse Zionisten uit de grachtengordel en de NPO elite kunnen beter helemaal zwijgen. Uiterst twijfelachtige reputatie.

Edward Nijhoff
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Barbara barend mag haar menig prima uiten in programma. Maar andere mensen hebben daar ook een mening over. Dit zal zij moeten aanvaarden ,en dan kan haar vader daar nog wel iets van vinden.prima. Maar mijn menig is ,Netanyahu laat zich op géén enkele wijze beïnvloeden, niet als het om hulp gaat niet als er kinderen verhongeren ,ja ik weet dat er door Hamas een reden was om binnen te vallen in de Palestijns gebied. Maar niet een heel volk is schuldig ,en je kweekt alleen nog maar meer strijders. Ik ben géén antisemitist maar ook géén voorstanderd van dit beleid in een verworven en geannexeerd gebied waar de oorspronkelijke bevolking in een hoek geduwd wordt ,die géén strijder is maar inwoner van??

Waarom19
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

De snor weet en beseft niet wat er in Nederland misgaat. Over 50 jaar is de helft van Nederland bekeert tot een bepaald geloof.

ManManMan
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Ik heb het idee dat veel mensen niet weten wat er op 7 Oktober gebeurd is. Je moet Hamas uitroeien. Er is geen andere optie.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen