Waanzinnige cijfers: Gakpo in rijtje met Kezman en Suárez

17 januari 2022, 08:49

Cody Gakpo draait dit seizoen op volle toeren bij PSV. De jonge aanvaller bereidde zondag al na tien minuten de winnende treffer van Mario Götze tegen FC Groningen (0-1) voor en speelde daarmee opnieuw een belangrijke rol in de Eindhovense driepunter. Qua statistieken kent de aanvaller van PSV een maniakaal seizoen.

Vanwege blessureleed kwam de 22-jarige buitenspeler dit seizoen pas veertien wedstrijden in actie. Het waren er echter genoeg om zijn stempel te drukken op het spel van PSV. Sinds de start van het seizoen mocht hij zes keer juichen na een treffer van zijn schoen en bereidde hij negen doelpunten voor. Per negentig minuten was hij betrokken bij 1,36 goal, berekende statistiekenexpert Bart Frouws.

Sinds de eeuwwisseling waren er slechts twee spelers met betere cijfers in de Eredivisie. Luis Suárez kende in 2009/2010 de meest belangrijke jaargang voor een speler op het hoogste niveau. Hij was namens Ajax iedere wedstrijd bij 1,58 goal betrokken. Daarvoor wordt overigens alleen gekeken naar spelers met minstens 1000 minuten achter hun naam. Mateja Kezman werd in 2003/2004 de op een na beste met 1,49.

Gakpo, die onder meer Klaas-Jan Huntelaar voor blijft, hielp zijn ploeg aan een zwaarbevochten zege op bezoek bij FC Groningen. PSV verdedigde daarmee met succes de koppositie. Het verschil met nummer twee Ajax, komende week de tegenstander, bedraagt één punt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen