Menzo wint opnieuw met Suriname en dankt nieuwe topscorer

2 februari 2022, 08:16   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Stanley Menzo heeft ook zijn tweede wedstrijd als bondscoach van Suriname winnend afgesloten. Buurland Guyana werd in een vriendschappelijk duel met 2-1 verslagen. Beide Surinaamse treffers kwamen daarbij op naam van de 22-jarige Jamilhio Rigters.

Op het veld stonden in Nederland bekende namen als Ryan Donk, Dion Malone, Ryan Koolwijk, Florian Jozefzoon en Warner Hahn. Toch was het Rigters, speler van het Surinaamse Robinhood, die opnieuw een hoofdrol opeiste. Tegen Barbados (1-0) maakte hij al het enige doelpunt van die wedstrijd en ook dit keer was hij in zijn eentje goed voor de gehele Surinaamse doelpuntenproductie. Het ging bovendien om twee bijzonder fraaie treffers.

Al na dertien minuten schoot Rigters, die overigens pas zijn tweede interland speelde, de eerste treffer binnen. Vanaf randje zestien passeerde hij de doelman met een hoog, snoeihard schot. De tweede was minstens zo fraai. Rigters kreeg een fantastische lange bal van Ryan Koolwijk en nam deze mee de zestien in. Vervolgens schoot hij vanuit een onmogelijke hoek opnieuw hard over de keeper heen: 2-0.

Pas in de 89e minuut zou Guyana via Trayon Bobb nog op 2-1 komen, maar dat stond de Surinaamse overwinning niet in de weg. Zo won Menzo ook zijn tweede wedstrijd als bondscoach. Op het echte werk zal hij nog even moeten wachten: Suriname werd in juni 2021 uitgeschakeld in de WK-kwalificatie.