Xavi na spetterende zege: "Dit kan de ommekeer zijn"

7 februari 2022, 09:32

Na een overtuigend optreden versloeg FC Barcelona concurrent Atlético Madrid in eigen huis met 4-2. De Catalaanse grootmacht schitterde eindelijk weer zoals in de jaren in het verleden en steeg daardoor naar de vierde plaats op de ranglijst. Volgens hoofdcoach Xavi is de weg omhoog daarmee ingezet.

Op de persconferentie na afloop stond de oud-topmiddenvelder uitgebreid stil bij de sensationele zege van Barça op Atlético. "Iedereen bij de club had deze overwinning keihard nodig. Ik denk dat dit de ommekeer kan zijn voor ons. Dit was echt een heel belangrijke middag. Het is nu aan ons de taak om hier een goed vervolg aan te geven en de weg omhoog in te zetten."

Toch waakt de coach voor te veel optimisme rond zijn ploeg, die enkele weken geleden nog in de middenmoot van Spanje bivakkeerde en ook nu nog flink kan zakken op de ranglijst. "Onze eerste helft was echt sensationeel goed, vooral Dani Alves had een belangrijke rol. Maar we moeten voorzichtig zijn en keihard werken. Bovenal moeten we vertrouwen in ons speelplan."

Voor het eerst in maanden behoort Barça tot de top vier van Spanje, een plek die aan het einde van het seizoen rechtgeeft op deelname aan de Champions League. Daarvoor is het deze editie overigens al uitgeschakeld. Barça neemt nog wel deel aan de Europa League.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen