Van de Kerkhof denkt aan Schmidt-ontslag: "Seizoenen verloren"

7 februari 2022, 18:39

Willy van de Kerkhof is kritisch op Roger Schmidt, die met zijn ploeg weer geen topduel wist te winnen. Waa Ajax vorig weekend al te sterk was met 1-2, wist AZ nu met dezelfde cijfers te winnen in het Philips Stadion. De oud-PSV'er vraagt zich daarom hardop af of de trainer niet beter nu al kan vertrekken.

"Eindelijk, voor het eerst in lange tijd werd er weer met publiek gespeeld. Ik las ergens dat PSV het publiek in de steek liet. Zo kun je het wel een beetje samenvatten, ja. De wedstrijd was matig, de tweede plaats komt nu in gevaar", stelt de oud-voetballer bij Omroep Brabant. "Misschien moet je je afvragen of je nog wel met Schmidt verder moet gaan. Het is misschien slim om hier nu goed over na te denken, nu hij heeft aangekondigd dat hij afscheid gaat nemen van de club."

De clubleiding uit Eindhoven wilde graag met de oefenmeester verder, maar de gesprekken op een contractverlenging liepen op niets uit. Van de Kerkhof stelt dat een vertrek niet slecht is voor de club. "Moet er niet een andere keuze gemaakt worden op het trainersvlak? Wat ze dit weekend lieten zien, was gewoon dramatisch. Wat wil de club bereiken? We hebben met Schmidt twee seizoenen verloren."

De verwachtingen waren hooggespannen toen Schmidt werd gepresenteerd als trainer van PSV. Hij had in het verleden indruk gemaakt met Red Bull Salzburg, waarmee hij Ajax van het kastje naar de muur speelde in de Europa League. In Eindhoven is dat Volgassfussball er veel te weinig uitgekomen, stelt Van de Kerkhof kritisch. "Twee jaar geleden is door Toon Gebrands en John de Jong gekomen voor Schmidt. Nu moeten ze een andere keuze maken: willen we deze laatste maanden nog wel verder met hem? Als ik zondag Ajax zag en ik vergelijk dat met PSV, dan liggen we ver achter."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen