De vijf meest verrassende afwezigen in de voorselectie van Oranje

4 maart 2022, 13:39   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Liefst dertig namen telde de voorselectie van het Nederlands elftal die bondscoach Louis van Gaal vrijdag onthulde. Met Jordy Clasie en Jeremie Frimpong telde die lijst twee grote verrassingen. Maar wie waren eigenlijk de meest verrassende afwezigen in de voorselectie? 

Ryan Gravenberch

De meest verrassende afwezige is waarschijnlijk Ajacied Ryan Gravenberch. De negentienjarige middenvelder maakte sinds zijn debuut begin 2021 altijd deel uit van de selectie, maar valt nu voor het eerst buiten de boot. Dat zal uiteraard te maken hebben met zijn situatie bij Ajax, waar hij sinds zijn coronabesmetting niet meer zeker is van een basisplaats. Dat Van Gaal echter de voorkeur gaf aan AZ-middenvelder Jordy Clasie, is wel opvallend.

Rick Karsdorp

Ook Rick Karsdorp kon wederom niet op een oproep rekenen. Dat is wel iets minder verrassend, aangezien Van Gaal vooralsnog geen enkele keer een beroep deed op de snelle vleugelaanvaller. Al anderhalf seizoen lang is hij vaste basiskracht bij het AS Roma van José Mourinho, maar zelfs in zijn beste vorm daar kon hij niet voldoende indruk maken op de bondscoach. Bovendien heeft hij er met de wel opgeroepen Jeremie Frimpong nog eens een nieuwe concurrent bij.

Devyne Rensch

Dat laatste geldt ook voor rechtsback Devyne Rensch. De negentienjarige verdediger is weliswaar geen basisspeler bij Ajax, maar zijn situatie was hetzelfde toen hij in september 2021 tot verbazing bij velen wél opgeroepen werd. Van Gaal liet hem zelfs direct debuteren, maar tot dusver bleef het bij die ene wedstrijd. Ook in maart zal daar dus nog geen verandering in komen.

Donny van de Beek

Zijn huurtransfer naar Everton leverde Donny van de Beek eindelijk de speeltijd op waar hij zo naar snakte. Het leek ook weer een stap richting een terugkeer in Oranje, maar daarvoor vindt Van Gaal het kennelijk nog te vroeg. Helemaal vreemd is dat ook niet, want Van de Beek speelde voor zijn nieuwe club pas vier wedstrijden. Van Gaal gaf al vaker aan dat het voor hem van belang is dat spelers veel wedstrijden in de benen hebben en dus zal Van de Beek nog even zo door moeten gaan. 

Joey Veerman

Iemand voor wie het Nederlands elftal ook nog te vroeg komt, is de 23-jarige Joey Veerman. De middenvelder blonk al lange tijd uit bij sc Heerenveen, maar moest het volgens velen ook op een hoger niveau laten zien om in aanmerking te komen voor Oranje. Zijn stap naar de top heeft Veerman inmiddels gezet en ook bij PSV liet hij indrukwekkende dingen zien, maar een oproep van de bondscoach leverde dat dus nog niet op. 

Lees ook: Van Gaal verrast met voorlopige selectie: Clasie terug

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen