De Bruyne pakt hoofdrol bij City bij martelgang voor United

6 maart 2022, 19:23

Manchester City heeft rivaal Manchester United een volgende harde tik uitgedeeld. De ploeg van Pep Guardiola was zondagavond in de stadsderby veel te sterk voor de bezoekers, met Kevin De Bruyne met twee goals en een assist als absolute uitblinker (4-1). Vooral het enorme krachtsverschil binnen de lijnen maakte het bijzonder pijnljik voor de gasten.

Op voorhand beloofde het sowieso een zwaar karwei te worden voor de ploeg van manager Ralf Rangnick, die niet kon beschikken over Cristiano Ronaldo en Edinson Cavani. Jason Sancho was wel fit en hij maakte na twintig minuten de vroege openingstreffer van De Bruyne, die zijn vijftigste goal maakte in de Premier League, ongedaan. Omdat de Belg binnen het half uur ook zijn tweede van de avond maakte, kwam City wel weer snel aan de leiding in het duel der giganten.

Daarin toonde De Bruyne aan een speler te zijn van absolute wereldklasse, want bij de derde goal was hij verantwoordelijk voor de assist. Een corner viel voor de voeten van Riyad Mahrez, die met een heerlijke dropkick zijn eerste doelpunt ooit tegen The Red Devils maakte. Een flinke domper op het geweldige duel van De Bruyne was zijn voortijdig uitvallen: met lichte klachten werd hij voortijdig gewisseld.

Zonder de Belg op het veld werd het duel geen seconde meer spannend, want het was Manchester City dat de klok sloeg – ook in de slotfase waarin Joao Cancelo met een omhaal nog bijna verantwoordelijk was voor het mooiste doelpunt van dit seizoen en Mahrez in blessuretijd nog de vierde binnenschoot. Het was behalve in de eindstand een martelgang voor Manchester United, dat in de tweede helft geen schot meer produceerde, in de laatste tien minuten slechts twaalf procent (!) balbezit had en sowieso heel de wedstrijd achter City aanliep. Het is alleen te hopen dat de tot man van de wedstrijd gekozen De Bruyne geen blijvende schade opgelopen heeft.