FIFA hakt knoop door en stelt belangrijke wedstrijd Oekraïne uit

8 maart 2022, 21:52

De nationale ploeg van Oekraïne hoeft pas in juni tegen Schotland te spelen in de strijd om een WK-ticket. De FIFA heeft namelijk besloten dat het onder de huidige omstandigheden niet mogelijk is om te spelen. Rusland wordt op zijn beurt uitgesloten van deelname aan de play-offs.

Eigenlijk zouden alle beslissingen eind maart gevallen moeten zijn, maar dat is door de oorlog in Oekraïne niet mogelijk. De nationale ploeg van dat land zou eigenlijk spelen tegen Schotland, maar die interland wordt nu dus pas in juni gespeeld. De wedstrijd zou sowieso plaatsvinden in Schotland. De winnaar speelt vervolgens tegen Wales of Oostenrijk.

Rusland gaat er in ieder geval niet bij zijn op het WK in Qatar. De Russen zouden het in de play-offs op moeten nemen tegen Polen, maar zijn uitgesloten van deelname. Zodoende mogen de Polen zonder te spelen naar de finale. Daarin wacht een enkele ontmoeting met de winnaar van het treffen tussen Zweden en Tsjechië.

Tot slot zijn er nog vier andere landen die alsnog het WK hopen te bereiken. Aan die groep wordt verder niets veranderd. Portugal en Turkije treffen elkaar in de halve finale en datzelfde geldt voor Italië en Noord-Macedonië. Ook de twee winnaars van deze wedstrijden moeten nog tegen elkaar aan de bak in de finale. Daar ligt het WK-ticket voor het oprapen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen