Chelsea komt met statement na sancties: "We gaan in gesprek"

10 maart 2022, 15:03

Chelsea heeft via een statement op de clubwebsite gereageerd op de sancties voor Roman Abramovich. De Londenaren laten weten dat ze gewoon kunnen blijven spelen. Toch is de club van plan om met de Britse regering in gesprek te gaan over enkele maatregelen.

"Vandaag zullen we gewoon met de heren en dames spelen tegen Norwich City en West Ham United. We zijn wel van plan om om met de Britse regering in gesprek te gaan over de reikwijdte van de licentie. Dit omvat het vragen van toestemming voor het wijzigen van de licentie om de Club zo normaal mogelijk te laten werken", is te lezen in het statement.

Lees ook: Dit zijn de gevolgen voor Chelsea na sancties tegen Abramovich

Chelsea mag de komende tijd onder meer niet worden verkocht door Abramovich. Daarnaast worden verkoop van merchandise en kaarten aan banden gelegd en mag de club zich niet roeren op de transfermarkt. Ook contractonderhandelingen zijn niet toegestaan. Dat betekent zo goed als zeker dat Antonio Rüdiger, César Azpilicueta en Andreas Christensen komende zomer transfervrij vertrekken.

De grootmacht uit Londen hoopt dat de sancties geen gevolgen zullen hebben voor de Chelsea Foundation, zo blijkt op de clubwebsite. "We zullen ook advies vragen aan de Britse regering over de impact van deze maatregelen op de Chelsea Foundation en haar belangrijke werk in onze gemeenschap. De club zal iedereen verder updaten wanneer dat nodig is."

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen