Ten Hag reageert op Promes en laakt Ajax: "Snel zien te keren dit"

11 maart 2022, 22:33

Ajax won vrijdagavond zeer moeizaam van Cambuur door een late treffer van Ryan Gravenberch. Trainer Erik ten Hag liet weten dat hij blij was met de manier waarop zijn ploeg voetbalde, maar hekelt de persoonlijke fouten.

Voor de camera van ESPN haakte hij in op vorige week. "Je zou zeggen: een ezel stoot zich niet twee keer aan dezelfde steen, maar dat hebben we wel gedaan. De klasse van de ploeg is wel dat ze het er niet bij laten zitten. We kregen al de kans van Brian Brobbey, dat had al de winnende kunnen zijn. Maar daarna kwam nog de goal van Gravenberch, die ik overigens fantastisch vond spelen."

De middenvelder kon op veel complimenten rekenen. "Het was misschien wel zijn beste wedstrijd van het seizoen. Ik weet al heel lang dat hij op rechtsmidden heel goed kan spelen, maar Alvarez heeft het gif en dat hebben we nodig in de wedstrijd tegen Benfica." Ten Hag baalt wel van de fase waarin Ajax momenteel zit.

"Vanaf januari hebben we op één na alle wedstrijden gewonnen, met vaak ook heel goed voetbal, ook vandaag. Dan maken we fouten en dan keert zo'n hele wedstrijd. Dat was vorige week ook al. Vandaag gebeurt bij de 2-1 exact hetzelfde. Op een andere conclusie kun je niet komen. We zitten in zo'n fase, maar dat moeten we wel snel keren."

Lees ook: Ten Hag over Ihattaren: "Als je niet kunt rennen

Ook wordt Ten Hag nog kort gevraagd naar een reactie op Quincy Promes, die hij altijd heeft verdedigd. "Het is een hele treurige kwestie. Buitengewoon triest dat hij in zo'n situatie terecht is gekomen. We zullen moeten afwachten wat er exact uit gaat komen. Tot nu toe is het allemaal mediawerk. We moeten het rechterlijke proces afwachten. Het raakt me zeer en ik ben diep bedroefd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen