'Saoedische mediagroep brengt mega-bod uit op Chelsea'

14 maart 2022, 17:32

In navolging van Newcastle United valt binnenkort mogelijk ook Chelsea in Saoedische handen. Volgens CBS heeft Saudi Media een mega-bod uitgebracht op de Engelse club.

Het zou gaan om een bod van 2,7 miljard pond, omgerekend iets meer dan drie miljard euro. Zoals bekend staat sinds kort Chelsea te koop. De Londense club krijgt een nieuwe eigenaar omdat Roman Abramovich naar aanleiding van de Russische inval in Oekraïne een stapje terug heeft gedaan.

Er is haast geboden bij de verkoop van Chelsea, want de club heeft op dit moment te maken met allerlei restricties. De Britse overheid bevroor vorige week de bezittingen van Abramovich. Chelsea kreeg een speciale licentie om te blijven voetballen, maar mag onder meer geen wedstrijdtickets en fanartikelen verkopen. Ook kan de Londense club op dit moment geen transferzaken doen en spelers van de huidige selectie langer vastleggen.

Abramovich heeft tot 31 mei de tijd gekregen om Chelsea te verkopen. Mohamed Alkhereiji, de grote baas van Saudi Media, is een van de potentiële kopers. Onder meer een Amerikaans-Zwitsers consortium onder leiding van Todd Boehly en miljardair Nick Candy zouden ook oren hebben naar het overnemen van de club.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen