Forse kritiek op Frenkie: 'Doet pijn hoe onbelangrijk hij nu is'

23 mei 2022 – Frenkie de Jong kon ook in de laatste wedstrijd van het seizoen niet overtuigen op het middenveld bij FC Barcelona. De middenvelder kon opnieuw op stevige kritiek rekenen uit de Spaanse media, die merken dat de spelbepaler een steeds kleinere rol begint te vertolken in het spel van de Catalanen.

Forse kritiek op Frenkie: 'Doet pijn hoe onbelangrijk hij nu is'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

'Het doet pijn om te zien hoe onbelangrijk Frenkie de Jong is geworden voor FC Barcelona', stelt Marca treffend. 'Xavi heeft nog altijd veel vertrouwen in hem, maar daarvoor dient volgend seizoen echt iets te veranderen.' Ook AS was keihard in het oordeel over FC Barcelona én De Jong, die werd vergeleken met een angorakat. 'Het spel van FC Barcelona was een ramp.'

De forse kritiek aan het adres van De Jong zal de middenvelder aan het twijfelen brengen. Bekend is dat de middenvelder op de verlanglijst staat van het Manchester United van Erik ten Hag. Die club zou De Jong kunnen verlossen van zijn vervelende situatie bij FC Barcelona, waar hij niet meer onomstreden lijkt.

Volgens Diario Sport is een vertrek dan ook niet uitgesloten. 'Dat zou puur vanwege het geld zijn. FC Barcelona kampt nog altijd met grote financiële zorgen en Frenkie de Jong strijkt een hoog salaris op. Dat zou dus een reden kunnen zijn voor een breuk.'

Reacties

Eredivisie

gerelateerd