'Vertrek Frenkie bij Barcelona besproken tussen Xavi en Laporta'

12 juni 2022 – De geruchten rondom FC Barcelona en Bernardo Silva worden steeds serieuzer. De middenvelder van Manchester City zou door Xavi worden gezien als de ideale kompaan op het middenveld van megatalent Pedri. Daarmee wordt ingespeeld op een vertrek van Frenkie de Jong, dat tijdens een top zou zijn besproken.

'Vertrek Frenkie bij Barcelona besproken tussen Xavi en Laporta'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

"Xavi is in theorie op vakantie, maar werkt op de achtergrond met Mateu Alemany en Jordi Cruijff aan inkomende en uitkomende transfers. Er was ook een ontmoeting tussen Joan Laporta en Xavi, waar duidelijk werd dat de coach uitgaat van het vertrek van Frenkie de Jong', staat te lezen in El Mundo Deportivo. Dat zou overigens vooral vanwege econonimische redenen zijn, want de coach is tevreden over de ontwikkeling van De Jong.

Daarom gaat de coach alleen akkoord met een vertrek van De Jong als Silva daarvoor teruggehaald. De Portugees wil Manchester City verlaten en zou de toezegging van Pep Guardiola hebben om bij een goed aanbod te mogen vertrekken. 'Voorlopig is het nog maar een droom, aangezien je eerst De Jong moet verkopen en dan een akkoord moet bereiken met City, maar het idee is duidelijk', stelt de ochtendkrant.

Lees ook: 'FC Barcelona weet dat het middenveld nu ook zonder Frenkie kan'

Pedri en Silva zouden een duo kunnen vormen zoals Xavi zelf ooit deed met Andrés Iniesta en verlaagt de druk op Gavi en Nico, in wie de coach ook het volste vertrouwen heeft. 'Xavi heeft dit seizoen meerdere keren benadrukt hoe belangrijk het is om het spel te begrijpen en positiespel te respecteren.' Ook Sergi Roberto, mits hij bijtekent en fit blijft, de nog te presenteren aanwinst Franck Kessié en Sergio Busquets.

Reacties

LaLiga

gerelateerd