Matthijs de Ligt krijgt aanvoerdersband en verklapt nieuwe positie

13 juni 2022, 14:29   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Matthijs de Ligt is dinsdagavond de aanvoerder van het Nederlands elftal tegen Wales. De verdediger weet ook al op welke positie hij start.

De Ligt nam maandag op de persconferentie richting het duel met Wales plaats achter het spreekgestoelte naast Louis van Gaal. Dat is meestal een teken dat de verdediger van Juventus morgen start. "En hij is de aanvoerder", zei Van Gaal, waarmee hij ook bevestigde dat De Ligt een basisplaats heeft tegen Wales.

"En op welke plek?", vroeg ESPN-verslaggever Pascal Kamperman. "In het midden, denk ik", antwoordde De Ligt, waarna Van Gaal ingreep. "Dat moet je niet zeggen, dat is een foutje", aldus de bondscoach. "Dat denk ik niet", lachte De Ligt, die aangaf het wel logisch te vinden dat hij als centrale man in driemansverdediging start.

"Het is voor het eerst onder deze trainer dat ik in het midden sta, dus dat is voor mij weer iets nieuws. Maar ik heb bij Juventus soms ook in het midden gestaan, dus voor is het niet een onbekende positie. Ik ben blij dat ik ook deze positie kan vervullen", aldus De Ligt.

Vierde aanvoerder

Zo krijgt Oranje voor de vierde keer deze interlandperiode een andere aanvoerder. Virgil van Dijk (België), Stefan de Vrij (Wales) en Memphis Depay (Polen) gingen De Ligt voor. "Als ik hem aanvoerder maak, is dat niet voor niks. Ik heb heel veel vertrouwen in hem", aldus Van Gaal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen