Frankrijk slaat nieuw modderfiguur: degradatie uit League A dreigt

13 juni 2022, 22:40   Bijgewerkt: 13 juni 2022, 23:51

Wat is er toch met Frankrijk aan de hand? De eerste drie wedstrijden in de Nations League resulteerden al in geen enkele overwinning en maandagavond volgde een nieuwe teleurstelling. Kroatië ging er dankzij een vroege benutte strafschop met de volle buit vandoor. In de andere wedstrijd in Groep A wisten de Denen opnieuw te imponeren. 

De Franse nationale ploeg loopt over van de kwaliteit. Van Kylian Mbappé tot Karim Benzema en van Antoine Griezmann tot Aurélien Tchouaméni. Menig bondscoach is jaloers op Didier Dechamps, de hoofdtrainer van de Fransen. Maar het zal zijn collega's niet ontgaan zijn dat Frankrijk niet al te best voor de dag komt in de Nations League. Het verloor in eigen huis van Denemarken en kwam op bezoek bij Kroatië en Oostenrijk niet verder dan een gelijkspel. Ook in het thuisduel met Kroatië liep Frankrijk al vroeg achter de feiten aan.

Er waren nog geen vijf minuten gespeeld of de bal ging al op de stip. Ibrahima Konaté beging een lichte overtreding in het eigen strafschopgebied, maar die werd door de scheidsrechter van dienst zwaar genoeg bevonden voor een strafschop. Dat buitenkansje liet Luka Modric uiteraard niet onbenut. Een vroege dreun dus voor de Fransen, die op bezoek bij Oostenrijk ook al de achtervolging moesten inzetten. Mbappé behoedde zijn ploeg toen voor een nieuwe nederlaag. 

De ogen waren tegen Kroatië wederom op hem gericht. Maar de rijzende ster had weinig geluk in de afwerking. Als het geen Kroatische veldspeler was die ervoor ging liggen, pakte doelman Ivica Ivusic wel uit met een goede redding. Dechamps liet in de slotfase Kingsley Coman en Griezmann nog invallen, in de hoop dat zij misschien een doorbraak konden forceren. Maar ook met de aanvallers van respectievelijk Bayern München en Atlético Madrid kwam de regerend wereldkampioen niet tot scoren.

Kroatië deed in de tweede helft niet veel meer dan verdedigen, maar deed dat wel uiterst geconcentreerd en succesvol. De 0-1 overwinning in het Stade de France zal voor de Kroaten extra zoet smaken. De pijn van de verloren WK-finale in 2018 zal waarschijnlijk nooit helen, maar het zal hen ongetwijfeld deugd doen dat ze Frankrijk een nieuwe tik hebben uitgedeeld.

Denemarken-Oostenrijk 2-0

Door de overwinning van Kroatië in Frankrijk moest Denemarken winnen om de koppositie vast te houden. De Denen maken een uitstekende indruk in de Nations League. Afgelopen vrijdag werd er weliswaar verloren van Kroatië, maar de voorgaande twee wedstrijden tegen Frankrijk en Oostenrijk leverden zes punten op. Daardoor kon Denemarken maandagavond bij winst op Oostenrijk op negen punten komen. En dat lukte.

De Denen legden wederom een uitstekende wedstrijd op de mat. Oostenrijk, dat Frankrijk een paar dagen geleden nog op een 1-1 gelijkspel hield, kwam er geen moment aan te pas. Jonas Wind opende na 21 minuten de score en Andreas Skov Olsen zorgde tien minuten voor de pauze voor de 2-0. Daarmee was de wedstrijd na 45 minuten eigenlijk wel beslist. In de tweede helft schakelde Denemarken een paar versnellingen terug. Pierre Højbjerg kreeg in de slotfase nog een kans om de score uit te breiden, maar hij vond de Oostenrijkse doelman op zijn weg.

Gescoord werd er niet meer in Kopenhagen. Denemarken boekte alweer haar derde overwinning in deze editie van de Nations League en gaat met negen punten uit vier wedstrijden aan kop in Groep 1 van League A. De voorsprong op Kroatië bedraagt twee punten. Frankrijk volgt op zeven (!) punten van de koploper. Met nog slechts twee wedstrijden te gaan kunnen de Fransen zich dus niet meer plaatsen voor de Final Four. In plaats daarvan lonkt voor hen een beschamende stap terug naar League B. Als Oostenrijk op 22 september wint in Frankrijk, is degradatie een feit voor de regerend landskampioen.

Overige uitslagen

Kazachstan-Slowakije 2-1

Azerbeidzjan-Wit-Rusland 2-0

IJsland-Israël 2-2

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die nemen net als veel toplanden de nations league totaal niet serieus . Staan er straks vanzelf weer op het wk

MarcoDieBasta
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het zijn goede voetballers die Franse mannetjes maar ook enorme zelfingenomen en arrogante gasten. Mbappé denkt altijd dat ie alles wel fixt en niemand hem de baas is, om maar een voorbeeld te noemen. En het zijn , bijna, allemaal voetballers die het doen voor geld maar dat geld voor iedere voetballer. Ze zijn gek gemaakt met euro's, dollars en blingbling door groot kapitaal

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Frankrijk is de regerend landskampioen van... Frankrijk? Of wat?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen