'Onderhandelingen in stroomversnelling: Aké staat voor transfer'

8 juli 2022, 09:26

Nathan Aké is dicht bij een terugkeer naar Chelsea. Volgens The Times zijn de onderhandelingen met Manchester City de afgelopen dagen in een stroomversnelling geraakt en bevinden ze zich nu in een vergevorderd stadium. De 27-jarige Aké zou wel openstaan voor een transfer naar de club waar hij eerder niet doorbrak.

Het is geen geheim dat Chelsea op zoek is naar vers bloed in het hart van de defensie. Antonio Rüdiger maakte de transfervrije overstap naar Real Madrid, terwijl Andreas Christensen naar FC Barcelona overstapte. Matthijs de Ligt werd eerder deze transferzomer ook gelinkt aan een transfer naar Stamford Bridge, maar hij ziet meer brood in een overgang naar Bayern München.

Bij Chelsea kan Aké terugkeren bij de club die hem in 2011 wegplukte uit de jeugdopleiding van Feyenoord. Tot een doorbraak bij de Londense club kwam het nooit. Aké speelde weliswaar enkele officiële wedstrijden voor Chelsea, maar werd in 2017 voor ongeveer 22,7 miljoen euro verkocht aan AFC Bournemouth. Daar maakte hij dermate veel indruk dat Pep Guardiola hem drie jaar later voor 45 miljoen euro naar Manchester City haalde.

Aké is de afgelopen twee jaar een gewaardeerd selectielid geweest bij Manchester City, maar een vaste basisplaats veroverde de linksbenige verdediger niet. In totaal speelde Aké veertig officiële wedstrijden voor The Citizens. Bij Chelsea lonkt meer speeltijd voor de 27-voudig Oranje-international. Waar Aké de overstap van Manchester City naar Chelsea lijkt te maken, staat Raheem Sterling op het punt de dezelfde weg te bewandelen. Met de transfer zal ruim vijftig miljoen euro gemoeid zijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen