Koeman heeft slecht nieuws voor Ten Hag: "Veel contact met Frenkie"

8 juli 2022, 23:19   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ronald Koeman (59) heeft inside informatie dat FC Barcelona middenvelder Frenkie de Jong helemaal niet wil verkopen. Hoewel Manchester United er alles aan doet om de Nederlander los te weken in Catalonië, weet de voormalig coach van de La Liga-club dat het plan helemaal niet is om afscheid te nemen van de oud-Ajacied.

"Ik heb veel contact met Frenkie en ik ken zijn situatie. Hij heeft het zelf al gezegd: hij wil blijven, zijn bedoeling is om verder te gaan bij Barça en niets anders", begint de oefenmeester zijn verhaal tegenover Marca. Ook zou Frenkie zelf van de clubleiding te horen hebben gekregen dat Barça niet van hem af wil. "Er zijn ontzettend veel geruchten rondom hem, maar voor FC Barcelona is het het beste als hij blijft. Om te verbeteren moet je geen spelers als Frenkie de Jong verkopen."

Tijdens het vraaggesprek met Koeman, die weer even in Barcelona was voor een golftoernooi, kwam ook de belangstelling in Robert Lewandowski ter sprake. "Hij is weliswaar iets ouder, maar de afgelopen seizoenen heeft hij aangetoond nog altijd een geweldige doelpuntenmaker te zijn. En dat is belangrijk om prijzen te winnen. Dan heb je mensen nodig die aan de top staan en het verschil kunnen maken op het allerhoogste niveau."

Lees ook'Frenkie baalt van geheime gesprekken van leiding FC Barcelona'

Koeman looft Memphis

El Mundo Deportivo sprak Koeman op het toernooi eveneens en vroeg hem ook naar het toekomstperspectief voor Memphis Depay. Koeman kwam tot gelijke woorden als voor Frenkie en denkt dat het goed zou zijn als de club blijft investeren in de Nederlandse spits. "Memphis heeft aangetoond een geweldige speler te zijn. Dat is ook de reden dat we hem in de vorige zomer hebben gehaald", zei de toekomst bondscoach van het Nederlands elftal. "Het hangt natuurlijk af van de plannen van Xavi, maar Memphis is voor mij zonder twijfel een speler voor FC Barcelona."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen