Waarom Luuk de Jong als captain voorkeur krijgt boven Gakpo

9 juli 2022, 22:29

Luuk de Jong draagt vanaf dit seizoen weer de aanvoerdersband bij PSV. De aanvaller, die deze zomer werd overgenomen van Sevilla, neemt de band over van Marco van Ginkel en Cody Gakpo. Dat duo trok afgelopen seizoen als captain ten strijde. Coach Ruud van Nistelrooij heeft daar verandering in gebracht.

Van Nistelrooij gaf na afloop van de verloren oefenwedstrijd tegen Arminia Bielefeld uitleg over zijn keuze. "Ik heb deze week met Luuk besproken over aanvoerderschap. Logische keuze. Gakpo had het ook kunnen zijn, die heeft het fantastisch gedaan. Maar Luuk heeft een bepaalde status, hij heeft gepresteerd in het buitenland", zei hij tegen Voetbal International.

Lees ook: Van Nistelrooij weet wat er beter moet: "Dat slaat nergens op"

De Jong is trots op zijn uitverkiezing. "Het is natuurlijk een hele eer. De trainer riep me bij zich en zei: 'Jij bent mijn eerste captain dit seizoen.' Ik denk dat ik dat ook zo naar het team wil uitstralen en een speler ben die dat kan", zei de spits. "Maar Marco en Cody hebben dat natuurlijk ook fantastisch gedaan. Er is sowieso nooit één captain in een team, vind ik. Je doet het met meerderen."

De Jong beleefde eerder al een zeer succesvolle periode in Eindhoven. Tussen 2014 en 2019 was hij lange tijd een garantie voor goals in Eindhoven, wat hem een transfer naar Sevilla opleverde. Afgelopen seizoen speelde hij op huurbasis bij FC Barcelona.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen