Dit is de opstelling van de Oranje Leeuwinnen tegen Portugal

13 juli 2022, 19:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De opstelling van de Oranje Leeuwinnen voor de tweede groepswedstrijd op het EK tegen Portugal is bekend. Door het wegvallen van diverse sterkhouders voert bondscoach Mark Parsons noodgedwongen vier wijzigingen door ten opzichte van het duel met Zweden (1-1). De wedstrijd tegen Portugal wordt in Leigh gespeeld en gaat om 21.00 uur van start.

Het doel van Oranje wordt verdedigd door Daphne van Domselaar. Zij is de vervanger van Sari van Veenendaal, die tegen Zweden geblesseerd uitviel en in de selectie inmiddels is vervangen door Jacintha Weimar. In de defensie neemt Marisa Olislagers de plek in van Aniek Nouwen. Stefanie van der Gragt is wel fit genoeg bevonden om in actie te komen. Dominique Jansen en Lynn Wilms completeren de verdediging.

Jackie Groenen zit na haar positieve coronatest in quarantaine en is er vanavond niet bij. Damaris Egurrola  is haar vervanger. De andere middenvelders zijn Sherida Spitse en Jill Roord. Vivianne Miedema is er net als Groenen niet bij omdat zij positief heeft getest op corona. Daardoor staat Lineth Beerensteyn in de punt van de aanval. Lieke Martens en Daniëlle van de Donk komen vanaf de vleugels, al kan het ook zo zijn dat Van de Donk vanaf het middenveld komt en Roord een wat meer aanvallende rol heeft.

Eerder op de avond kwamen Zweden en Zwitserland, de groepsgenoten van Oranje, tegen elkaar in actie. Zweden won met 2-1 en is - in elk geval voor een paar uur - de koploper. Bij een ruime zege op Portugal gaan de Leeuwinnen over Zweden heen.

Opstelling Oranje: Van Domselaar; Wilms, Van der Gragt, Janssen, Olislagers; Spitse, Van de Donk, Egurrola; Roord, Beerensteyn, Martens

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen