Done deal! Ten Hag gunt herstelde Eriksen nieuwe kans in de top

15 juli 2022, 16:15

Christian Eriksen is de tweede zomerversterking van Manchester United. Zijn komst werd vrijdagmiddag door de club wereldkundig gemaakt. De Deen tekende een contract voor drie seizoenen op Old Trafford, waar hij wordt herenigd met oude bekende Erik ten Hag.

Ten Hag was in zijn loopbaan nooit trainer van Eriksen, maar ontving hem eind 2021 met open armen bij Ajax. De middenvelder wilde zijn carrière weer voortzettend na zijn hartaanval op het EK van die zomer, en Ten Hag heette hem in Amsterdam welkom om mee te trainen tot hij een nieuwe club had gevonden. Eriksen zou het halfjaar erop bij Brentford spelen, maar had tegelijkertijd een uitstekende indruk achtergelaten op Ten Hag.

Vandaar dat de trainer Eriksen in zijn selectie wilde hebben bij zijn nieuwe avontuur in Manchester. De Deen kon kiezen voor een langer verblijf bij Brentford, maar had ook de optie om bij zijn oude club Tottenham Hotspur of United terug te keren in de top. De keuze viel uiteindelijk dus op een (nieuwe) samenwerking met Ten Hag.

Lees ook: Eriksen koos bewust voor Ten Hag: "Duidelijk een fantastische coach"

Martínez

Eriksen is de tweede zomerversterking van United, nadat eerder Tyrell Malacia voor vijftien miljoen euro (plus bonussen) werd overgenomen van Feyenoord. Ook de volgende versterking is een bekende naam. Naar verluidt staat niets de komst van Ajacied Lisandro Martínez meer in de weg.

Lees ook: 'Here we go!' Romano komt met details over transfer Martínez

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen