Zweedse enclave Heerenveen nog groter met vijfde zomeraanwinst

2 augustus 2022 – SC Heerenveen heeft zich officieel versterkt met de 24-jarige Simon Olsson. De middenvelder komt over van Elfsborg, waar hij nog een contract had tot december 2025. In Heerenveen tekende hij een contract voor vier seizoenen, waarmee hij de zesde Zweedse speler in de Friese selectie wordt.

Zweedse enclave Heerenveen nog groter met vijfde zomeraanwinst

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Olsson doorliep de jeugdopleiding van Elfsborg, waar hij in 2016 ook zijn eerste wedstrijden in het betaald voetbal speelde. In de zes jaren die volgde, kwam hij tot 162 officiële wedstrijden voor de club, waarin hij dertien keer scoorde en zestien assists gaf. Zweedse media meldden eerder dat hij in de belangstelling van meerdere clubs stond, maar de keuze is dus gevallen op Heerenveen.

Wat daarbij wellicht heeft meegespeeld, is de aanwezigheid van liefst vijf landgenoten in de selectie van de club. Vooral Rami Kaib is in dat opzicht een interessante naam. De back is een jeugdvriend van Olsson en speelde in het verleden al met hem samen bij Elfsborg. Verder haalde de club deze zomer de Zweden Alex Timossi en Hussein Ali naar het Abe Lenstra Stadion, waar ook Amin Sarr en Rami Al Hajj al onder contract stonden.

Reactie De Haan
Technisch manager Ferry de Haan reageerde op de clubwebsite op het aantrekken van Olsson. "We denken dat Simon een speler is die met zijn spel en mentaliteit uitstekend bij ons past. Hij is een technisch vaardige, dynamische en creatieve middenvelder met een goed loopvermogen om ook regelmatig in de zestien meter van de tegenpartij op te duiken. Hij heeft het bij Elfsborg uitstekend gedaan en werd daar door zijn speelstijl ook omarmd door het publiek. We zijn blij dat hij zijn kwaliteiten de aankomende seizoenen bij ons kan laten zien."

Reacties

Eredivisie

gerelateerd