Grote coëfficiëntenopsteker uit Portugal voor Nederland

10 augustus 2022, 21:50   Bijgewerkt: 10 augustus 2022, 21:59

Portugal is met een domper aan de jacht op coëfficiënten-nummer zes Nederland begonnen. Al voordat de Europese groepsfases van start zijn gegaan, is het Zuid-Europese land een deelnemer kwijtgeraakt. Vitória Guimarães sneuvelde in de derde voorronde van de Conference League.

Vitória Guimarães boekte weliswaar een 1-0 overwinning op Hajduk Split, maar de Kroaten wonnen de eerste ontmoeting met 3-1. Daardoor bleek de vroege treffer van Guimarães-speler Anderson niet voldoende om in de race te blijven voor een plek in de poulefase van de Conference League. Hajduk Split is tegelijkertijd nog slechts één horde verwijderd van een plek in het derde clubtoernooi.

Portugal is daardoor nu al één van de zes deelnemers kwijt. De zege betekende weliswaar 0,200 punt voor de coëfficiëntenranglijst, maar Guimarães zal dit seizoen geen punten meer binnenhalen. Portugal moet zodoende de achterstand van ruim twee punten op Nederland goedmaken met vijf teams. Als dat niet lukt, heeft Nederland vanaf 2024 twee vaste deelnemers in de groepsfase van de Champions League.

PSV bleef dinsdagavond in de race voor een CL-ticket, door AS Monaco na verlenging te verslaan. AZ en FC Twente vervolgen donderdagavond de jacht op een plek in de Conference League. De Tukkers treffen FK Cukaricki, terwijl AZ het opneemt tegen Dundee FC.

Lees ook: Bazoer debuteert in wedstrijdselectie AZ

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen